ponedjeljak, 13. veljače 2023.

DIJAMANTNI PIR – MILICA I NIKO SMOLJO

 Neka im je sretno i dalje u životu, puno zdravlja, ljubavi i međusobnog poštivanja! Iskrene čestitke našem Buljanu i Milici!

DIJAMANTNI PIR – MILICA I NIKO SMOLJO

Milica i Niko Smoljo proslavili su 60 godina braka, odnosno dijamantni pir u subotu, 11.veljače u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Suhom polju. Naime, ovaj bračni par vjenčao je se prije 60 godina i dva dana u istoimenoj župi, a kumovi su im bili Željko i Doma Ćosić. Milica (rođena Ivić) imala je tada 16 godina, a Niko koji je brojnim Kuprešacima poznat pod nadimkom Buljan, imao je 24 godine. Njihovo potomstvo trenutno broji četvero djece, šesnaest unučadi i jedanaest praunučadi. 

Misno slavlje povodom ovog velikog i rijetkog jubileja predvodio je fra Kazimir Dolić, koji je istaknuo da sada više traju slavlja nego brakovi. 

Vi ste svjedoci da ste se ne samo zakleli na vjernost i ljubav jedno prema drugom, nego ste ostali vjerni svojim obećanjima i tako pokazali da je to ipak moguće. Bez iskrenog poštivanja, tolerancije, međusobnog razumijevanja i prihvaćanja nema zajedničkog života. Također, uvjeren sam da ste bili svjesni da se brak ne gradi na prolaznim osjećajima, nego na čvrstoj i iskrenoj ljubavi koja se temelji na Božjoj ljubavi.- kazao je fra Kazimir. 

Recept za uspješan brak, slažu se supružnici je upravo ljubav, vjernost, razumijevanje, poštovanje, kako međusobno tako i prema Bogu. Proslavu su obilježili u krugu obitelji i prijatelja uz glazbu i veselje. Milici i Niki želimo dug život, dobro zdravlje i blagoslovljenu starost. 

Matea RomićNema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!