ponedjeljak, 19. rujna 2022.

Krišto: Stvaramo uvjete za gospodarski rast, otvaranje novih radnih mjesta i ostanak mladih obitelji


 Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Središnjem spomen obilježju u spomen parku danas je započelo svečano obilježavanje Dana općine Kupres, a potom je održana i svečana sjedncia Općinskog vijeća.

Ime Kupres prvi put se spominje na današnji dan u jednom pisanom dokumentu – darovnici, posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića, izdanoj na Bobovcu 1461. godine.

Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH i dr. Dragan Čović predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH danas su nazočili svečanosti obilježavanja općine Kupres, uz dužnosnike izvršne i zakonodavne vlasti, svih razina kao i kandidata i nositelja lista za Opće izbore u BiH: Mira Vujeva, nositeljica liste za Zastupnički dom PS BiH i Jozo Bagarić, kandidat na listi za Zastupnički dom PS BiH Karlo Nevistić, nositelji liste za Parlamenta FBiH te Dragan Konta, nositelj liste za Skupštinu Hercegbosanske županije.

Izaslanstvo je pred početak svečane sjednice posjetilo Osnovnu školu fra Miroslava Džaje, posjeti je nazočio i tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Nazočne je na sjednici najprije pozdravio Zoran Lovrić, dopredsjednik Općinskog vijeća Kupres, a prigodno izvješće što se uradilo u prošloj godini te koji su trenutni i budući planovi i projekti u Kupresu u svom obraćanju iznio je načelnik općine, Zdravko Mioč.

Nazočne je pozdravila i na svečanoj sjednici se obratila Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH.  

Krišto je posebno pozdravila branitelje i braniteljske Udruge iz Domovinskog rata: „Vi ste zaslužni za slobodu koju danas živimo, kako na Kupresu, tako i u Bosni i Hercegovni, vi ste oni, čija je žrtva ugrađena u temelje Bosne i Hercegovine i za to vam neizmjerno hvala“, kazala je u uvodu Krišto.

„Nakon ovoga što smo čuli od načelnika, s ponosom možemo slaviti i ovu svečanost obilježavanja dana općine Kupres. Unatoč svim nekim problemima i izazovima u kojima se nalazimo, od pandemije, pa energetske krize i svim što je ona donijela, te se odrazilo na život svakog čovjeka i stanovnika općine Kupres, ali i cijele BiH. Unatoč svemu, vidimo da načalnik u suradnji sa općinskim vijećem, u sinergiji izvršne i zakonodavne vlasti, a posebno u sinergiji s višim razinama vlasti, uspio je realizirati mnoge projekte iz nadležnosti lokalne zajednice, od onih koji se tiču osnovnog obrazovanja, športa, cestovne infrastrukture, zapravo svega onoga što znači život na ovom prostoru“, kazala je Krišto.

Krišto je naglasila kako treba odgovoriti svim izazovima koji su ispred nas. Što je usporedila sa Bosnom i Hercegovinim, složenom državom, državom s nametnutim rješenjima Ustava, posebno je istaknula, kako se ta pitanja u budućnosti moraju konačno riješiti.

„Vjerujem u snagu zajedništva, na principima ustavne jednakopravnosti sva tri naroda u BiH, to mora biti i može biti temelj opstanaka i budućnosti BiH. Temelj izgradnje bolje i prosperitetnije, modernije i europske Bosne i Hercegovine. Na taj načim stvaramo uvjete za gospodarski rast i razvoj, otvaranje novih radnih mjesta, osiguravati ostanak mladih obitelji na ovom prostoru, te na svaki način doprinositi pozitivnom demografskom trendu, na cijelom prostoru BiH. Vjerujem da ćemo osnaženi u budućem razdoblju još više i snažnije poduprijeti sve prostore u BiH, posebno Kupres. Svi oni projekti koje je načelnik zacrtao biti u skoroj budućnosti realizirani na dobro svakog čovjeka koji žive na ovom prostoru“, zaključila je Krišto.

rtv-hb.com



Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!