ponedjeljak, 19. rujna 2022.

Dani općine Kupres službeno završili polaganjem vijenaca i svečanom sjednicom OV




Danas je nastavljen program obilježavanja Dana općine Kupres .

Kako je ranije najavljeno u 12 sati započeo je protokol paljena svijeća i polaganja vijenca na spomen obilježju poginulim braniteljima za slobodu Kupresa na platou ispred Hrvatskog doma kulture.

Uz domaćina, načelnika općine Kupres vijence su položili i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata kao i druga brojna izaslanstva koja su stigla na ovaj svečani dan.

Opijelo poginulim braniteljima u Domovinskom i drugim ratovima izmolio je župni kapelan župe Sv. Obitelji vlč. Jadranko Kurt.

Potom je domaćin Zdravko Mioč poveo cijenjene uzvanike u obilazak obnovljene sportske dvorane Osnovne škole Fra Miroslav Džaja.

Podsjetimo , dvorana je u protekloj godini u potpunosti obnovljena , a u taj projekt i daljnju sanaciju zgrade škole je utrošeno 470 000 KM.

U 13 sati u kongresnoj dvorani hotela Adria ski je započela svečana sjednica OV.

Sjednicu su otvorili učenici osnovne i srednje škole koji su prezentirali povelju posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića u kojoj se spominje ime općine Kupres, a povelja datira na 18. Rujan 1461. Godine, a napisana je u kraljevskom gradu Bobovcu.

Cijeli članak, audio snimke i fotogaleriju pogledajte na:



Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!