ponedjeljak, 19. rujna 2022.

Obilježen Dan općine Kupres


Dan Općine Kupres i 561. obljetnica prvog spominjanja Kupresa i kupreškog kraja u pisanom dokumentu, darovnici posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića, izdanoj na Bobovcu 18. rujna 1461. godine, u ponedjeljak su svečano obilježeni polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća palim braniteljima na središnjem spomen obilježju u spomen parku u Kupresu te svečanom sjednicom Općinskog vijeća Kupres u hotelu “Adria Ski”.

Nazočne je pozdravio i svim stanovnicima Kupresa čestitao Dan općine općinski načelnik Zdravko Mioč, a u svojoj prezentaciji osvrnuo na učinjeno u proteklom razdoblju, koje je, kako je rekao, bilo pun izazova i poteškoća.

“To sve ne bismo mogli učiniti da nemamo konkretnu pomoć prije svega vas koji ste nazočni ovdje, nositelja izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina države, federacije, županije i Republike Hrvatske. Želim zahvaliti svim našim gospodarstvenicima, javnim poduzećima, ustanovama, institucijama, svojim suradnicima i vijećnicima, pojedincima kao i svima onima koji vole ovaj kraj i žele ostati živjeti ovdje, koji ulažu truda i energije da nam sutra bude bolje nego što je to danas”, rekao je Mioč.

Prethodna tri dana, u okviru programa obilježavanja Dana općine Kupres, organizirana su športska natjecanja i kulturni programi te je slavljena sveta misa u župnoj crkvi Sv. Obitelji u Kupresu koju je predvodio župnik župe Suho Polje Kupres fra Niko Petonjić.

Uz domaćine, današnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća nazočila su visoka izaslanstva dužnosnika sa svih razina vlasti BiH, među kojima zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, zamjenica predsjedatelja zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i kandidatkinja HNS-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Vukadin, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas te veliki broj ministara, načelnika i gradonačelnika iz BiH i RH, priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije.

rtv-hb.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!