utorak, 19. siječnja 2016.

Kupres najhladniji grad u BiH - Jutros izmjereno -20 °C

Nije baš neka ekskluzivna vijest da je na Kupresu, zamislite, hladno jer dosta često mjerimo rekordne temperature ispod ništice, posebno u siječnju. 
Danas je Kupres udarna vijest velikog broja internet portala, tiskovina ali i mnogih radio i TV kuća zbog rekordnih -20 °C izmjerenih jutros na službenoj meteorološkoj stanici u Kupresu. 
Ništa strašno, znaju Kuprešaci kako se boriti sa niskim temperaturama i sa dugim zimama.

Ipak, ovakve niske temperature, osim što su poželjne za proizvodnju umjetnog snijega na Ćajuši, stvaraju probleme stanovništvu. Oni koji nisu pravilno zaštitili vodovodne cijevi i šahtove ovih dana imaju problem sa zamrzavanjem ili u najgorem slučaju puknuće vodovodnih instalacija i cijevi. 


Prognoza:

Jutro u utorak najhladnije

Sutra se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini jutro pretežno oblačno, a u ostatku dana razvedravanje. U jutarnjim satima i dijelu priijepodneva
snijeg se očekuje u većem dijelu Bosne. U Krajini, uglavnom, bez oborina. Jutarnje temperature od -9 do -3, na jugu od -4 do 1, a dnevne od -7 do -1, na jugu od 0 do 4 °C. Za utorak meteorolozi FHMZ-a u središnjim i isotčnim područjima Bosne najavljuju maglovito vrijeme s niskim oblacima. U ostatku BiH pretežno sunčano. U noći s utorka na srijedu naoblačenje sa sjeverozapada. Jutarnje temperature od -13 do -4, na planinama do -20, na jugu od -6 do -2, a dnevne od -6 do -1, na jugu od 2 do 6 °C.


U srijedu oborine

Prijepodne oborine se očekuju u Krajini, a poslijepodne ili u večernjim satima u ostatku naše zemlje. U Bosni sa snijegom, a u Hercegovini s kišom. Oborine slabog intenziteta. Jutarnje temperature do -12, na jugu do 0°C.

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!