četvrtak, 11. lipnja 2015.

NAJAVA: ČETVRTI SEMINAR FOLKLORA HRVATA U BIH - pjesme, plesovi, nošnje i običaji Hrvata sjeverne Hercegovine, Završja i Kupreške visoravni, kao i tradicijska glazbala BiH

UHAKUD u BIH (Udruga hrvatskih amaterskih kulturno umjetničkih društava u BiH) organizira četvrti po redu Seminar folklora Hrvata u BiH koji će se održati u Širokom Brijegu od 16 - 19. srpnja tekuće godine. Na Seminaru će se podučavati pjesme, plesovi, nošnje i običaji Hrvata sjeverne Hercegovine, Završja i Kupreške visoravni, kao i tradicijska glazbala BiH.


 

Stručni voditelj Seminara je prof. Miroslav Šilić.
Polaznici Seminara moći će odabrati jednu od ponuđenih grupa: ples ili glazbala.
Predavanja su organizirana u jutarnjem i večernjem terminu, a uključuju: izlaganje s terena (plesna predavanja), te teorijsku nastavu o etnologiji (predavači su stručnjaci s Odsjeka za etnologiju Zemaljskog muzeja BiH), zatim etnomuzikologiji, osnovama glazbenog obrazovanja, scenskoj primjeni folklora, radu s izvornim folklornim skupinama. Pored navedenoga predavanja uključuju i sviranje na tradicijskim glazbalima, i mnoga druga zanimljiva predavanja vezana za tradicijsku materijalnu i nematerijalnu baštinu hrvatskog življa ovog područja.
Polaznici koji se opredijele za glazbala biraju između TAMBURA i TRADICIJSKIH GLAZBALA (diple, lijerica, dvojnice i gusle).
IV. Seminar folklora Hrvata u BiH počinje 16. srpnja u 09:00 sati, a završava 19. srpnja u večernjim satima.
Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani da se prijave na IV. Seminar folklora Hrvata u BiH.
„Već četvrtu godinu za redom uspješno organiziramo Seminar folklora Hrvata u BiH. Svake godine uočljiv je sve veći broj polaznika. Prošle godine na Seminaru je sudjelovalo oko 60 mladih ljudi, spremnih na učenje, druženje i sklapanje novih i produbljenje starih prijateljstava. Uspomene s proteklih seminara još uvijek su svježe. Uspomene su to za cijeli život. Ovim putem pozivamo sve vas da se prijavite na Seminar i tako postane dio naše folkloraške obitelji. Veliki broj ljudi iz BiH, RH i inozemstva koji dijele istu strast i ljubav prema folklornoj baštini bit će dovoljan poticaj da se upustite u najbolju avanturu ovoga ljeta, koju, obećavamo nećete lako zaboraviti!“- poručili su iz organizacijskog odbora Seminara folklora Hrvata u BiH. 
Sve dodatne informacije i prijave možete dobiti na mail seminar.folklorabih@gmail.comslužbenoj Facebook stranici, kao i na stranici uhakud.info.

IZVOR: uhakud.info

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!