četvrtak, 11. lipnja 2015.

GROBLJA U ŽUPI SUHO POLJE I ODBORI ZA UPRAVLJANJE I ODRŽAVANJE

GROBLJA U ŽUPI
Kako smo najavili za groblja se brinemo sami svako selo za sebe. Osnovani su odbori koji se brinu o grobljima. Odbori će urediti svoj Poslovnik o radu, definirati što treba uraditi po odredbi Općinskog vijeća, raspored staza i novih grobova. Odbor objavljuje broj računa iz banke tako da korisnici mogu uplatiti članarinu preko banke ili na ruke samom odboru koji izdaje potvrdu o uplati. Članarine se uplaćuju od Markovdana do Velike Gospe.





STRAŽBENICA
Ograda groblja je oštećena u zadnjem ratu. Betonski stupovi su, nakon oštećenja, od kiše, mraza i nevremena popucali. Trebalo bi stupove ograde popraviti kao i kapiju, kapelicu ožbukati izvana i iznutra i postaviti na kapelicu vrata. U Stažbenici ne stanuje nitko od vjernika.
Odbor za groblje u Stražbenici čine: Ilija Galić, Marko Ivić i Ante Romić



BILI POTOK
Brigu za uređenje groblja vode:  Dragun Bagarić, Ivka Bagarić  i Mario Bagarić









ZLOSELA
Zaključeno je, na sastanku sela, da svaka obitelj i oni koji se sahranjuju u groblju da godišnje pridonesu po 20,- KM. Od članarine namiruje se uređenje groblja (košenje i dovoz otpada), popravci na kapelici i ogradi. Plan je i uređenje parkinga.
Odbor za groblje u Zloselima čine: Nada Bagarić, Marko Ćosić i Zvonko Tovilo





OSMANLIJE
Parking pred grobljem nije završen a ulaznu kapiju treba popraviti. Loš je pristupni put ka groblju. Nisu riješene oborinske vode. Odlučeno je svaka obitelj i obitelji onih koji se ovdje sahranjuju uplaćuju godišnje 20,- KM.
Članovi su odbora za groblje u Osmanlijama su: Mario Lovrić, Zdravko Mioč i Danijel Pašalić




GORNJI MALOVAN (ĆEMALIĆ)
Ovo groblje je zbog zapuštenosti u najlošijem stanju. Bivši suhozid se sam od sebe srušio. Kapelica postoji ali je treba urediti ili novu sagraditi. Zadnji ukop je bio prije 40 godina. U Gornjem Malovanu nitko od vjernika ne stanuje. Svi su raseljeni. Pokrenuta je akcija da se groblje zaštiti, postavi ograda, ulaz i uredi kapelica.
Tražimo kontakt s raseljenim koji su povezani s ovim grobljem.

Odbor za groblje u Gornjem Malovanu sačinjavaju: Otodije Šimić, Ivo Raštegorac, Marko Batinić i Marko Vila

www.zupasuhopoljekupres.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!