srijeda, 18. veljače 2015.

MAČKARE U KUPRESU - "MALA KOLINDA" ODUŠEVILA KUPREŠAKE

Ove 2015, kao i prošlih godina, na pokladni utorak, mačkare vladaju gradovima, selima, državama... 
Barem taj dan, sva ljudska mašta, želje ili barem neka neostvarena čežnja za nečim ili nekim, dolazi do ostvarenja. 








Tradicionalno, mačkare u kupreškom kraju hode na sam pokladni utorak a ne ranije kako je to običaj u drugim krajevima. Običaj je da male mačkare (djeca) ´odaju po danu a velike mačkare navečer te bivaju nagrađene krofnama, slatkišima ali posljednjih dvadesetak i više godina najčešće novcem pa  prosječna mačkara na taj dan zaradi lijep džeparac.

Kako je to običaj posljednjih godina, u Gradu se organizira fešta povodom poklada. Kupreškim trgom, jučer, na pokladni utorak,  u svom punom sjaju prošetao je lijep broj namaskiranih mališana dječjeg vrtića "Pahuljica", učenika osnovne i srednje škole u Kupresu kao i veliki broj odraslih, velikih mačkara. 

Ove godine, organizatori su djelatnici  osnovne i srednje škole u Kupresu te Općina Kupres koja je generalni pokrovitelj ovogodišnje mačkarijade. Okupljene mačkare kao i građane Kupresa i goste iz drugih krajeva, zabavljao je kupreški bend, "Suspend mode" uz bogat repertoar pop, rock i zabavne glazbe.

Od svih maski, najviše simpatija izazvala je "Mala Kolinda" (Iva Ćosić) koja je pozdravila kuprešake riječima " Dragi moji Hrvatice i Hrvati....vi ste moji i ja sam vaša...." te oduševila mnoštvo koje je uzvratilo glasnim pljeskom.


Foto: kupreški radio i A.Ćosić
Tekst, /zlosela.com/T.I.



Fotogalerija:









Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!