petak, 20. veljače 2015.

UDRUGA ŽENA "KUPREŠKE" - OTVORENO PISMO I ZABRINUTOST ZBOG ISELJAVANJA SVE VEĆEG BROJA KUPREŠAKA

UDRUGA ZENA KUPRESKE

OTVORENO PISMO

POŠTOVANI! 

Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog sve većeg odlaska nasih sugrađana za boljim životom. Prema našim saznanjima (koji nisu mjerodavni) u protekloj 2014.god. osim velikog broja mladih visokoobrazovanih osoba, nas grad napušta i sve veći broj obitelji. Nadale smo se pomacima na bolje, ali nažalost uvidjamo da tonemo sve dublje.
Narod gubi nadu i predaje se osjećaju beznadja, straha za budućnost i sveprisutne kolektivne psihoze, nemoći i potrebe za napuštanjem vlastitog ognjišta i bijega u inozemstvo u kojem je status najamnika prihvatljiviji nego borba za opstanak na svom teško stečenom ognjištu.......




Ekonomska situacija je sve gora a režije i hrana sve skuplja,tako da budućnost dalje od večeras postaje nemoguće zamisljati.
Ponosan je ovaj narod da bi plakao i molio one koji mogu,pa tiho odlaze s pitanjem da li će ikada u Kupresu biti bolje?
Ne odlaze Kuprešaci zbog sebe nego zbog budućnosti svoje djece..Vrijeme je da se konstruktivne kritike počnu uvažavati, da se prestanemo dijeliti na gornji i donji Kupres, da se sposobnost cijeni više od stranačke pripadnosti. Vrijeme je da se svi zajedno pobrinemo za naš grad a ne samo za sebe. Nitko Kupres ne voli više od Kuprešaka koji zatomiše svoju ljubav i odoše ne osvrćući se da im tko suzu u oku ne bi vidio.
Osjećajuci da smo kao udruga mogli bolje, mogli više pozivamo sve odgovorne da zajedničkim snagama zaustavimo ovaj negativni trend iseljavanja.

Poštovanjem ljudskog dostojanstva djeteta, učenika, studenta, roditelja, starca, bolesnika, vjernika i nevjernika gradimo bolju budućnost....
Osvijestimo se, izvršavajmo svoja obećanja jer uskoro ih nećemo imati kome davati... A da li je to cilj????

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!