četvrtak, 12. veljače 2015.

PRENOSIMO: DOJMOVI ČITATELJA NAKON DVIJE GODINE BEZ SNIJEGA (dalmacijaski.com)

DOJMOVI ČITATELJA NAKON DVIJE GODINE

Tekst i foto: dalmacijaski.com
Autor D.P. Utorak, 10 Veljača 2015

Nakon dvije godine mirovanja žica na skijalištu Stožer, proteklog su vikenda i oni otvorili svoja vrata skijašima i borderima, koji su imali priliku uživati u čarima zanimljivog skijališta sjevernoistočno od grada Kupresa.



Ovo malo skijalište imalo je problema u organizaciji rada jer ne posjeduju sistem umjetnog zasnježivanja, a ako ima snijega često im probleme radi vjetar, koji je čest gost na vrhu Vrana, a skijalište je u međuvremenu promijenilo i vlasničku strukturu.

Tako su i ove godine čekali da snijega ima dovoljno, a ovog ga je vikenda bilo i više od metra, te da se vjetar smiri kako bi se staze mogle urediti. Nadležni na skijalištu uspjeli su poravnati glavnu stazu te je nešto više od stotinjak skijaša, koliko ih je prema procjenama bilo u nedjelju, unatoč oblačnom nebu, moglo skijati. U funkciji su bili dvosjed i baby lift. Ta staza, kao i neuređeni dijelovi skijališta i ovaj su se put pokazali posebno odlični za bordanje, pa nije čudno što se ovo skijalište naziva pravim rajem za bordanje.

No, nešto poslije 15 sati priroda je još jednom pokazala svoju ćud i vjetar je onemogućio daljnje skijanje, kao i loša vidljivost na samom vrhu skijališta.

Treba napomenuti da je prilazna cesta bila očišćena i bez problema se moglo stići na parking skijališta. Ono što je kod naših čitatelja izazvalo malu kritiku, ovaj se put odnosilo na hranu u Kupreškoj kući, koja je, kako su nam kazali, bila nešto lošije kvalitete nego je to bilo u godinama ranije.

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!