utorak, 18. studenoga 2014.

NAJAVA: PROMOCIJA KNJIGE AUTORA DON ANTE LEDIĆA - "POVIJEST RELIGIJA"

POZIVAMO VAS NA PREDSTAVLJANJE KNJIGE „POVIJEST RELIGIJA“
Autora dr. sc.  Don Ante Ledića

U subotu, 22. 11. 2014. godine u 18:00 sati u Hrvatskome Domu Kupres, bit će održana svečana promocija knjige “POVIJEST RELIGIJA’’ autora dr. sc. Don Ante Ledića. Ova knjiga je mala školska i obiteljska enciklopedija, jednostavna ne samo po tematici nego i po svojoj širokoj lepezi informacija na jednom mjestu.

O knjizi će govoriti promotori: don Marko Tomić, kupreški župnik i profesorica Nataša Škuljević te autor knjige.



Don Anto Ledić,  rođen je na Kupresu 1967. godine, javnosti je poznat kao istaknuti svećenik, humanista, sportista, ravnatelj, a također i kao čovjek koji pruža ruku u nevolji.  Ovim rukopisom otkrivamo autora,  znanstvenika, vrsnog poznavatelja i proučavatelja religija svijeta. Ovakvo je djelo  mogao napisati znanstvenik koji:  ima široku opću kulturu,  dugo istražuje ovu problematiku, dugo radi s mladima, poznaje njihove potrebe i senzibilitet za ovakvim spoznajama.

Pored djelovanja na polju pastorala, obrazovanja i odgoja, što je njegov temeljni životni poziv, Don Anto djeluje i kao humanitarac,  koji je preko športskih i drugih aktivnosti ostavio svijetao trag svoga neumornog zalaganja za čovjeka, svakog čovjeka bez razlike, tko on bio i gdje god on bio. Također je i dugogodišnji djelatnik u sustavu  Katoličkih  „škola za Europu“  kao ravnatelj i kao nastavnik,  koji predaje katolički vjeronauk i povijest religija.

Kako za predmet Katolički vjeronauk i povijest religija nije bilo izrađenih udžbenika, nastavnici su se pripremali za nastavu služeći se adekvatnim izvorima, naravno u skladu s propisanim nastavnim programom. Iz toga je rada nastala i ova knjiga don Ante Ledića, koja pretendira biti udžbenikom  za ovaj predmet.  Kao sakupljeno i pregledno posloženo gradivo, knjiga svakako može poslužiti svojoj svrsi udžbenika  radi koje je i nastajala kroz dugi niz godina rada u katoličkim školskim centrima u BiH.

U ovoj knjizi Autor je na pregledan način jasno predočio sve glavne religije svijeta. Knjiga pruža obilje korisnih  i bitnih informacija o religijama svijeta, koje će zainteresirati korisnike  za proučavanje ove aktualne problematike.  Knjiga će koristiti ne samo učenicima i studentima za upoznavanje kulture i vjere pojedinih naroda već i svima onima koji žele  upoznati i spoznati ovu interesantnu tematiku kojom se knjiga bavi.

Hrvatski dom Kupres

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!