subota, 26. srpnja 2014.

ZAPOČEO IV. FRANJEVAČKI HOD U NAŠOJ ŽUPI


ZAPOČEO IV. FRANJEVAČKI HOD U NAŠOJ ŽUPI


Suho Polje- Na blagdan sv. Jakova apostola, prvog apostola mučenika 25. srpnja 2014., u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Suhom Polju, okupilo se pedesetak framaša Bosne Srebrene na IV. Franjevačkom hodu. Hod se održava pod geslom: „Gospodine, što hoćeš da učinim?“, u znaku vjere, ljubavi i zajedništva među mladima kojem je cilj duhovna obnova framaša i potpuni oprost u Porcijunkuli na blagdan Gospe od anđela.


Nakon okupljanja, slavljena je sveta misa u 18 sati koju je predvodio područni asistent Frame Bosne Srebrene, fra Danijel Rajić u koncelebraciji s još nekoliko duhovnih asistenata.

Poslije zajedničke večere,framaši su kroz pjesmu i ples prenijeli franjevačku radost na sve okupljene u župi i stigli do svojih domaćina gdje će provesti noć. Kuprešaci su toplo i velikodušno dočekali framaše koji su pristigli iz raznih krajeva Bosne.

U deset dana, nastojeći biti jedna velika obitelj, framaši će se truditi da kroz hod, pjesmu i molitvu potpuno nasljeduju Krista Franjinim načinom života i prepoznaju svoj poziv u svijetu. 

Na taj način će svjedočeći svoju vjeru prenijeti duh ljubavi i radosti na sve ljude diljem svijeta s kojima se susretnu na svom životnom putu koji svaki od nas mora posebno prepoznati slušajući glas Božji. 

Do 1. kolovoza framaši će propješačiti krajeve od Kupreške visoravni, preko Šujice i livanjskih župa: Livno, Bila, Ljubunčić do samostana na Gorici, a onda se uputiti u Italiju i proći kroz mjesta vezana za život sv. Franje.

Preporučujemo se i u vaše molitve, uz franjevački pozdrav MIR I DOBRO!
„Služite Gospodinu, u veselju služite, neka naša ljubav i naša radost ljude pokrene!“

Na kraju: hvala svima koji su primili framaše na noćenju i framaši se srdačno zahvaljuju obiteljima. Želimo im lijepo i sretno hodočašće.

TEKST: Žaklina Brnadić i Ana Ivić

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!