ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

Sadnjom sadnica obilježen Međunarodni dan šuma u Kupresu

U povodu Međunarodnoga dana šuma, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić danas je ispred Dječjeg vrtića Pahuljica u Kupresu, simbolično zasadio jednu od pet sadnica kao sjećanje na obilježavanje dana šuma i održavanje XV. redovite Skupštine Udruženja inženjera i tehničara šumarstva Federacije Bosne i Hercegovine kojoj je domaćin Šumsko gospodarsko društvo Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres.



Sadnice su pored djece iz dječjeg vrtića Pčelice zasadili i izvršni direktor za šumarstvo, Dragan Tomić, predsjednik Skupštine USIT-a, Refik Hodžić, tajnik USIT-a, Azer Jamaković, predsjednik Društva hrvatskih šuma, Petar Gelo, upravitelj Šumarije Kupres David Mijoč i Miro Pašalić, pomoćnik načelnika za financijske poslove.
Netom prije, predsjednik Vlade, Draško Dalić boravio je u prostorijama Šumsko gospodarsko društvo Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres te tom prilikom razgovarao s izvršnim direktorom za šumarstvo, Draganom Tomićem i sudionicima današnje Skupštine. Na sastanku je istaknuto da je potrebno daleko više voditi računa o uzgoju i zaštiti šuma, prirodnom resursu koji je jedan od strateških ciljeva Hercegbosanske županije.



Izvor: www.vladahbz.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!