utorak, 10. kolovoza 2021.

Velika Gospa – program proslave 12.-15.8.2021.

 Dragi vjernici, za koji dan ćemo proslaviti svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, Veliku Gospu. S radošću vas sve pozivam na slavlje našega patorna, u prvom redu svoje župljane a onda i župljane drugih kupreških i okolnih župa te sve vas koji ste na bilo koji način vezani za ovu lijepu visoravan ili za ljude koji na njoj žive. I ovogodišnja će proslava svoje težište imati u molitvi i zahvaljivanju Gospi za zagovor. Molitvena priprava započinje u četvrtak 12. kolovoza, prvim danom trodnevnice. Od 17,30h je molitva krunice a od 18h sveta misa. Tako će biti i drugi i treći dan. Mogućnost za sakrament ispovijedi bit će sat vremena prije svake mise. Mise na svetkovinu V. Gospe su u 9h – bolesnička i u 11h pučka.  

Misna slavlja trodnevnice predvodit će vlč. Jadranko Kurt, župni vikar iz Kupresa, vlč. Zdenko Perija, bolnički kapelan na Rebru i župnik župe sv. Barbare u Zagrebu a uočnicu fra Ivan Jelić, župni vikar u Rumbocima, Rama. Mise na svetkovinu Velike Gospe predvodit će fra Ivan Tučić, župni vikar u Bihaću.

Budite i vi dio ovog vjerničkog zajedništva.

Neka nas sve i dalje zagovora i štiti naša nebeska zaštitnica, Gospa Suhopoljska.

 

Fra Niko Petonjić, župnik





Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!