subota, 27. veljače 2021.

Perica Romić: Pošteni političar i ponosni farmer


 Stotinu čuda doživio je stanovnik Bosne i Hercegovine, od potopa i grada veličine teniske lopte, virusa koji zaustave život, do političara koji u penziju isprate tri američka predsjednika, a sami o njoj još ne razmišljaju. Sve što danas izgleda nemoguće, sutra već može biti, osim da se političar odlijepi od stolice i da pokuša živjeti i od vlastitog truda, prenose HBŽ vijesti. 


Ipak, svjedočimo i takvom primjeru u Zloselima kod Kupresa, gdje je bivši načelnik odlučio razviti farmu ovaca i krava. Radi se o Perici Romiću, mladom doktoru veterinarskih nauka, koji je 2012., s nepunih 28 godina, postao načelnik Kupresa, a nakon odrađenog mandata posvetio se onome za šta se školovao.

Na obiteljskoj farmi koja postoji već dva stoljeća trenutno ima više od 1.000 ovaca i tridesetak krava, a planira širiti proizvodnju. Da Romić nije primjer klasičnog bh. političara, dalo se naslutiti kada je sam sebi spustio načelničku plaću za oko 1.000 KM, a poznat je i kao korektan poslodavac koji rad svojih zaposlenika adekvatno i nagradi.

Zbog svega je danas u društvu stanovnika svoje farme, sigurno, sretniji i zadovoljniji nego što bi bio u bilo kojoj od bh. skupština, među ljudima od kojih većina bez politike ne bi znala šta da radi.

Također, Perica Romić  je trenutno vijećnik HDZ-a BiH u Kupresu, te je nedavno doktorirao na veterinarskom fakultetu u Mostaru.

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!