ponedjeljak, 30. ožujka 2020.

GOTOV SPOMENIK HRVATSKIM BRANITELJIMA IZ DOMOVINSKOG I II SV. RATA

Napokon je dovršen spomenik poginulim i nestalim kupreškim braniteljima i civilima iz Domovinskog i II svjetskog rata, te svim žrtvama komunističkog terora - ispunjeno obećanje dobročinitelja i sponzora spomenika  od prije nekoliko godina (o njima uz zahvalnost drugi put detaljnije)








Spomen obilježje će biti postavljeno, kako je i planirano, u gradskom parku u Kupresu kad se steknu uvjeti za postavljanje a visina skulpture je 4 m. Ovo je posljednja faza završnih dekorativnih  radova te slijedi konačno postavljanje na predviđeno postolje u gradskom parku.

"Udruga obitelji hrvatskih branitelja poginulih i nestalih u Domovinskom ratu podružnica Kupres, objavljuje prve snimke skulpture "ZAHVALNOST", koja će biti vrhunac spomen obilježja poginulim i nestalim kupreškim braniteljima i civilima iz Domovinskog i Drugog Svjetskog rata, te svim žrtvama komunističkog terora. 
Idejni projekat skulpture djelo je našeg poznatoga i uvaženoga akademskog slikara i kipara g. Ante Mamuša, koji nas je izvjestio da još slijedi postupak cizeliranja i patininarenja skulpture, kako bi bila spremna za postavljanje u Spomen park u središtu Kupresa. 

Postolje skulpture, obložit će se granitnim kamenom čim se za to ukažu povoljne vremenske prilike i smanji opasnost pandemije koja prijeti. Zahvalni smo dragom Bogu, na svemu do sada učinjenom."

Nada Bagarić za zlosela.com









Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!