srijeda, 18. prosinca 2019.

Općina Kupres ima novog načelnika: Zdravko Mioč v.d. načelnika

Danas, 18.12.2019. godine u 15 sati, na prijedlog Kluba HDZ BiH Kupres,  održana je izvanredna sjednica Općinskog vijeća Kupres sa samo jednom točkom dnevnog reda: - Imenovanje vršitelja dužnosti načelnika Općine Kupres", na kojoj je za vršitelja dužnosti načelnika imenovan kandidat HDZBiH: g. Zdravko Mioč, dosadašnji ravnatelj Centra za socijalni rad Kupres.

HDZ BIH ponovno ima vlast u Kupresu

V.d. načelnika Zdravko Mioč, dužnost će obavljati do redovnih lokalnih izbora oko godinu dana, čime je izbjegnuto održavanje izvanrednih izbora, koji bi se kao i redovni, financirali iz proračuna Općine Kupres u kratkom razdoblju, čime bi Općinu Kupres doveli u nepotreban trošak. 

Kraj je ovo političke trakavice koja je rezultirala ostavkom do-nedavnog načelnika Milana Raštegorca - Kome koji je, podsjećamo, 21.11. podnio ostavku zbog imenovanja za direktora financija u ŠGD doo Kupres čime je dovedeno u pitanje normalno funkcioniranje Općine ali i drugih službi i korisnika proračuna.



"Sjednici se od 17 vijećnika odazvalo 10, a na samom glasanju gospodin Mioč je dobio podršku od strane 9 izabranih vijećnika što je većina.

Budući da HDZ BiH u vijeću ima 8 vijećnika, 9 glas i većinu dala je vijećnica Neovisne liste Kupres gospođa Renata Vila.

Uz ovu odluku a na prijedlog vijećnika HDZ BiH Ivice Radoša donesen je zaključak o formiranju povjerenstva za primopredaju vlasti. Gospodin Radoš u ovo povjerenstvo je predložio zamjenike načelnika, dosadašnjeg načelnika Milana Raštegorca - Kome i novoizabranog načelnika gosp. Zdravka Mioča.

Za ovu odluku glasali su svi nazočni vijećnici.

U svom prvom obraćanju javnosti općine Kupres i općinskim vijećnicima, gospodin Zdravko Mioč je istaknuo kako će dužnost na koju stupa obavljati savjesno te kako mu je žao što na sjednici nisu bili nazočni svi vijećnici OV bez obzira na ishod glasanja te pozvao sve na jedinstvo i konstruktivan rad kako bi se život u općini Kupres nastavio normalnim tijekom.",    -prenosi Kupreški radio

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!