subota, 21. prosinca 2019.

ODRŽAN 1. ADVENT U ZLOSELIMA

Danas je nešto iza 16 sati, u Zloselima održan 1. Advent odnosno paljenje posljednje, četvrte adventske svijeće. Počelo kao ideja a evo i realizirano kao susret prvenstveno mještana Zlosela ali i svih ljudi dobre volje. 
U vrijeme kada nas mobiteli i društvene mreže udaljavaju, ipak smo se evo u lijepom broju okupili. Cilo selo na okupu! Mlađe generacije ovakve događaje ne pamte a sada imaju nešto lijepo u sjećanje memorirati. Susret je prvotno planiran na Čitovnici ali smo zbog jakog nevremena bili gosti kod Nade Bagarić. Cijelo selo stalo u malenu garažu, nije nedostajalo ništa. 
Iće, piće, harmonika i dobra volja, ono je što smo imali. 

Župnik fra Niko, upalio je 4. svijeću i izmolio kratku molitvu te smo se dali u pismu i veselje. 

 1 Advent u Zloselima - osjećaj: Neopisivo! Veselo! Pobozno! Skromno! Ponosno! Hvala svima na odzivu i potpori, fra Niki na molitvi i paljenju posljednje adventske svijeće a Nadi na gostoprimstvu. Dogodine u još većem broju i da se duže zadržimo i družimo. Koliko se dalo vidjeti, svi su oduševljeni idejom, željni razgovora, pisme, druženja... Nije dugo trajalo ali je događaj za pamćenje.
Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!