utorak, 3. prosinca 2019.

Izbori za Predsjednika RH u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini održati će se u nedjelju 22. prosinca 2019. godine.

Izbori za Predsjednika RH u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini održati će se u nedjelju 22. prosinca 2019. godine.

Pozivaju se svi hrvatski državljani koji žele glasovati na biračkim mjestima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini na prethodnu/aktivnu registraciju birača. Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, da bi ostvarili svoje pravo na glasovanje moraju se aktivno registrirati.


Birači koji imaju prebivalište u RH, a žele glasovati u jednom od konzularnih predstavništava moraju se prethodno registrirati u GK u kojem žele glasovati ili u nadležnom uredu u RH.
Zahtjeve za aktivnu i prethodnu registraciju birači mogu podnijeti u uredovno radno vrijeme konzularnog predstavništva u kojem će ostvariti biračko pravo.
S obzirom na mogućnost održavanja drugog kruga glasovanja pozivanju se birači da se, prilikom podnošenja zahtjeva izjasne i za drugi krug glasovanja.
Obrasci zahtjeva za prethodnu/aktivnu registraciju, kao i sve informacije vezane uz predstojeće izbore dostupnu su i na web stranici Ministarstva uprave Republike Hrvatske (https://uprava.gov.hr/predsjednicki-izbori-2019/13319).
Zahtjev se podnosi osobno (uz vlastoručan potpis), putem pošte, faksa ili E-maila, uz priloženu presliku valjanog identifikacijskog dokumenta (po mogućnosti putovnice RH).
Birači koji imaju nove e-osobne iskaznice RH, sa upisanim prebivalištem izvan RH, ne moraju se aktivno registrirati ako će glasovati u predstavništvu na čijem konzularnom području imaju prebivalište.
Zahtjevi za registraciju mogu se podnositi zaključno do srijede, 11. prosinca 2019. g.
Hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a nisu se aktivno registrirali i nemaju e-osobnu iskaznicu s prebivalištem u Bosni i Hercegovini mogu na dan održavanja izbora ostvariti svoje pravo glasovanja potvrdom koju izdaje diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.
Za sva dodatna pitanja i informacije obratite se na broj +387 63 370 445.

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!