utorak, 9. srpnja 2019.

II. OBITELJSKI DAN NA KUPRESU

▪️U organizaciji Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i uz suorganizaciju župe Svete Obitelji u Kupresu i Udruge Kupreški kosci, u nedjelju 28. srpnja 2019. bit će održan II. Obiteljski dan u Kupresu koji će započeti Misom uočnicom u subotu, 27. srpnja u 18:00 sati u župnoj crkvi Svete Obitelji.
▪️Prema riječima župnika u Kupresu don Tomislava Mlakića, ovim Obiteljskim danom želi se skrenuti pozornost na važnost obitelji i očuvanja kršćanskih i obiteljskih vrijednosti u društvu. Predsjednik Udruge Kupreški kosci, gospodin Matko Ćurković, ističe da se ovim danom „želi prezentirati bogatu prirodnu i kulturnu baštinu Kupresa kao iznimne turističke destinacije, koju posljednjih godina otkrivaju mnogobrojne obitelji iz cijele Europe, kako tijekom zimskih mjeseci kad uživaju na skijaškim stazama, tako i tijekom ljeta kad ovaj kraj predstavlja iznimnu oazu za odmor. 

Nakon, zasigurno najvećeg skupa u povijesti slikovite kupreške visoravni u ljeto 2017., kad je oboren Guinnesov rekord, okupljanja najviše osoba istog imena na jednom mjestu – 2.325 Ivana, vjerujem da će Obiteljski dan ove godine okupiti tisuće katoličkih hrvatskih obitelji“, rekao je gospodin Ćurković.
▪️Želja je organizatora da Kupres, gdje temperature tijekom ljeta znaju biti niže i desetak stupnjeva nego u južnim nižim krajevima, postane mjesto ljetnog okupljanja i susreta hrvatskih katoličkih obitelji bez obzira gdje žive, kako bi kroz zajedništvo pridonosili očuvanju katoličkog i hrvatskog identiteta.
▪️U subotu 27. srpnja 2019., na uočnicu Dana obitelji, svetu Misu predvodit će predsjednik Vijeća za obitelj BK BiH, mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki. Nakon svete Mise etno skupina Čuvarice iz Rame priređuju koncert u Hrvatskom domu u Kupresu.
▪️U nedjelju 28. srpnja 2019. u 11:00 sati središnje Misno slavlje, u zajedništvu s drugim biskupima iz Bosne i Hercegovine, predvodit će predsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.
Organizatori, u suradnji s raseljenim Kuprešacima i prijateljima ovog kraja, pripremaju cjelodnevni program, uz mnoštvo kulturnih i zabavnih sadržaja te pozivaju sve obitelji da ovaj ljetni dan provedu na kupreškoj visoravni.
▪️Župnik Mlakić podsjeća da je Kupres, nakon organiziranja manifestacije „1000 Ivana“ postao vijest u najutjecajnijim svjetskim medijima, a glas o gostoljubivosti, otvorenosti, ljepoti podneblja i posebnostima ovog kraja stigao je i u najudaljenije dijelove svijeta. Ne sumnja da će ovaj poziv s kupreške visoravni naići na dobar odaziv i kako će zadnji vikend u srpnju biti veliko zborovanje katoličkih hrvatskih obitelji na kupreškoj visoravni. —  Kupreški Kosci i Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije.
Župa Kupres


Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!