ponedjeljak, 13. studenoga 2017.

U ZAGREBU ODRŽANA TRADICIONALNA "KUPREŠKA VEČER" - OPĆINSKI NAČELNIK ZBOG PROTOKOLARNOG RASPOREDA SJEDENJA NAPUSTIO GLOBUS

U organizaciji Zavičajnog kluba Kupres u Zagrebu, u petak 10. studenog 2017. godine, u Zagrebu je održana tradicionalna "Kupreška večer" u restauraciji Globus na Zagrebačkom velesajmu. 
Ovogodišnji susret Kuprešaka u zagrebu, uveličala je Predsjednica Republike Hrvatske, gđa Kolinda Grabar Kitarović sa pratnjom, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zastupnici u Saboru RH: Željko Glasnović, Željko Raguž i Božo Ljubić, hrvatski generali, svećenici rodom sa Kupresa: don Zdenko Perija, don. Anto Ledić, kupreški župnik don. Tomislav Mlakić i drugi svećeniciomiljeni hrvatski novinar i voditelj Velimir Bujanec te mnogi drugi visoki uzvanici i gosti iz javnog i političkog života.
Ovogodišnja Kupreška večer, započela je izvedbom hrvatske državne himne u izvedbi gđe Nade Bagarić koja je vrlo emotivno i lijepo izvela najljepšu hrvatsku pjesmu i to pred Hrvatskom Predsjednicom, hrvatskim generalima i oko 600 uzvanika. 

Nakon izvedbe hrvatske himne, uslijedilo je obraćanje i pozdravi predsjednika Zavičajnog kluba Kupres u Zagrebu, gosp. Borisa Babića, Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića a voditeljica i animatorica Kupreške večeri u kupreškoj narodnoj nošnji bila je mr. Tanja Popec sa HKR-a.

Izuzetno lijepa večer sa posebnom gošćom, ostat će u trajnoj uspomeni svima koju smo bili tu večer u Globusu. Kako saznajemo, Predsjednica nam je svojim dolaskom ukazala ogromnu čast (kao što i jest) jer inače ne posjećuje okupljanja ove vrste. Hvala joj na tome ali i na ljubavi prema svom hrvatskom narodu i predanosti koju svakodnevno obavlja kroz službu Predsjednice Hrvatske. 

U zabavnom dijelu večeri, nastupili su: HKD Napredak Kupres, "Kupreški Bećari", Tamburaški sastav "Đeram", Dražen Žanko, ženska pjevačka skupina "Ivančice" (Kupres) i ml. muška pjevačka skupina iz Kupresa.
Cijeli program, prenosili su uživo Kupreški radio i Radio Herceg Bosne.

Međutim, mnogi su primijetili dolazak Načelnika Općine Kupres, gosp. Milana Raštegorca Kome, koji je vrlo brzo po dolasku, na iznenađenje mnogih, napustio Globus. Jutros je uputio objašnjenje Priopćenjem putem web stranice Općine i Kupreškog radija, što prenosimo u cjelosti: 




"Drage Kupreške i Kuprešaci!

Osjećam potrebu da Vas informiram izvijestim da sam uredno pozvan na večer Kuprešaka 10. studenog u Zagreb od strane Zavičajnog kluba Kupres u Zagrebu.
Kako me je službemo protokol rasporedio - predvidio da ne sjedim za stolom broj 1(jedan) i vidjevši to napustio sam istu!
Nebi sada špekulirao kako se to desilo, zašto, i tko je to učinio, ali u ime poludomaćina - domaćina i u ime institucije Općinskog načelnika i u ime Vas koji ste me izabrali morao sam istu napustit.
Da se sutra opet ponovi na isti način bi postupio.
Na kraju želim se ispričati našim dragim Ivančicama i mojim Kupreškim Bećarima, s kojima sam imao dogovor da pjevamo skupa na toj večeri, ali nemoj te mi zamjeriti morao sam otići.
S štovanjem Vaš

Općinski načelnik
Milan Raštegorac - Komo"


Izvor: www.opcinakupres.ba


T.Ivić/Zlosela.com
foto: Zorica Gregurić FB,  Kupreški Radio, FB stranica Milan Bandić i drugi izvori

























1 komentar:

  1. Prelijepa večer zajedništva.
    Ali velik propust organizatora.
    Načelniku općine je mjesto za svečanim stolom.
    Gospodin Raštegorac je odlično postupio!

    OdgovoriIzbriši

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!