utorak, 4. travnja 2017.

Učenici Srednje škole „Kupres“ na EKO KVIZU "Lijepa Naša 2017." osvojili 6. mjesto

image002.jpgEkološki kviz „Lijepa Naša“ održao se na svehrvatskoj razini od 31. ožujka do 2. travnja 2017. godine u Zagrebu, u hotelu „I“. Spomenuto natjecanje provodi se već 25 godina, a osim učenika osnovnih i srednjih škola iz Republike Hrvatske od 1998. natječu se i učenici iz hrvatskih škola s prostora BiH, a posljednjih devet godina i učenici iz hrvatskih škola/odjeljenja iz Vojvodine. 


Prema riječima organizatora, ovo je jedno od najsloženijih natjecanja u izvannastavnim aktivnostima, koje osim gradiva iz pojedinih predmeta uključuje prikaz konkretnih aktivnosti i promišljanja o prirodnim, kulturnim i civilizacijskim vrijednostima, te pridonosi razvitku odgovornosti i pozitivnog stava prema okruženju u kojem živimo. 

Nakon pismenog dijela, prezentacije istraživačkog rada i usmenog dijela natjecanja prvo mjesto osvojila je Osnovna škola Tužno u kategoriji osnovnih škola odnosno Gimnazija Nova Gradiška u kategoriji srednjih škola. 

Srednju školu „Kupres“ na natjecanju su predstavljali učenici Gabrijela Svalina(1.r.), Barbara Pavlović (2.r.), Marko Mijoč (3.r.),te Franka Rogalo (4.r.) pod vodstvom mentora, odnosno profesora povijesti i zemljopisa Josipa Čolića. Sudjelovali su s istraživačim radom pod nazivom „Alternativni oblici turizma na području Općine Kupres“ te zauzeli 6 mjesto od ukupno 14 srednjih škola koje su sudjelovale na natjecanju. Ovim putem čestitamo učenicima i mentoru na ostvarenom rezultatu jer su pokazali da se možemo ravnopravno natjecati sa školama iz Repulike Hrvatske. 

Uprava Srednje škole "Kupres"

www.kupreskiradio.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!