petak, 3. veljače 2017.

PRIOPĆENJE KOORDINACIJE UDRUGA PROISTEKLIH IZ DOMOVINSKOG RATA

Danas je u Livnu održan sastanak Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata u proširenom sastavu s predsjednicima udruga podružnica HBŽ na kojem se raspravljalo o informacijama o navodnom nestanku i otuđenju arhivske građe Zbornog područja Tomislavgrad o čemu se u javnosti iznose kontradiktorne i neistinite informacije, priopćeno je Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Hercegbosanske županije.

S tim u svezi, na sastanku je predočen službeni zapisnik iz koje kojeg je vidljivo kako je sva nastala dokumentacija iz perioda od 1996. do 4.5.2016. godine uredno i uz zapisnik o primopredaji predana 4. i 5.9. 2006. godine ovlaštenom osoblju 1.GZ VF u službenim prostorijama Zbora soba broj 14, o čemu je osobno posvjedočio zadnji zapovjednik ZP Tomislavgrad u ujedno pravni sljednik navedenog arhivskog depoa. Također je na sastanku potvrđeno da je sva ranija arhivska građa ZP Tomislavgrad iz perioda rata službeno predana u arhive u Republici Hrvatskoj te se zaključilo da se u Livnu i Tomislavgradu nije mogla nalaziti nikakva arhivska građa ZP Tomislavgrad a samim time nije mogla biti otuđena niti završiti u Banja Luci kako se često spominje u medijima i javnosti.


Koordinacija udruga ovim putem poziva sve one koji neodgovorno istupaju u javnosti iznoseći neistine i lažne konstrukcije da odmah s tim prestanu jer svojim neodgovornim istupima trajno nanose štetu braniteljima i HVO-u u cjelini.

Također pozivamo pravosudne institucije i MUP HBŽ da sukladno svojim ovlastima i obvezama dovršte započete istražne radnje i sukladno rezultatima izvida poduzmu sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi se svi odgovorni za širenje lažnih informacija sankcionirali.

Svi nazočni su jedinstveni u mišljenju kako bez obzira na plasirane neistine u vezi dokumentacije ZP Tomislavgrad možemo biti samo ponosni na Domovinski rat a samim tim i istinu koja je sadržana u nastaloj dokumentaciji, navodi se u priopćenju Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HBŽ koje prilažemo uz tekst.


Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!