utorak, 17. siječnja 2017.

Na cestama u BiH prometuje se otežano


Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.
Zbog ugaženoga snijega i snježnih nanosa otežano se prometuje na cestama u središnjoj i zapadnoj Bosni.
Vozači se upozoravaju na jake bočne udare vjetra koji stvaraju snježne nanose na području zapadne Bosne.
Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.






Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.



Stanje na cestama 17.01.2017. u 08 : 30 sati (BIHAMK)


Zbog snijega i jakog vjetra koji stvara sniježne nanose na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje, na snazi je obustava prometa za sve kategorije vozila.

Na putnim pravcima: Ljubogošta-Podromanija, Kalesija-Zvornik, Drvar-Bosanski Petrovac, Glamoč-Mlinište i Livno-Šuica, zbog snijega je obustavljen promet za teretna vozila preko 7,5 tona.

Snijeg ovoga jutra usporava odvijanje prometa na većini puteva u našoj zemlji. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima. Na putnim pravcima Rogatica-Podromanija i Han Pijesak-Vlasenica, kao i na planinskim prevojima na području SBŽ, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila. U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće pravi jak vjetar, koji stvara sniježne nanose. Niske temperature pogoduju formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Ekipe putnih službi interveniraju na svim dionicama gdje je to neophodno, a mi apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Crnoj Gori, granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Također, zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, zabranjen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prijelazima tokom dana prometuje usporeno.






Foto: I.Ćosić/zlosela.com


Jučer je, pred večer,  na magistralnoj prometnici Šujica-Kupres dolazilo do kraćih zastoja zbog ugaženog snijega i sniježnih nanosa gdje su najviše problema imali vozači  kamiona i autobusa.




Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!