petak, 10. svibnja 2019.

Poziv na registraciju birača- izbori za članove u Europski parlament


Poštovani,

Ovim putem obavještavamo Vas kako će se izbori za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske održati 26. svibnja 2019. godine. Kako bi mogli izvršiti glasanje pozivamo Vas na registraciju birača. Zahtjev za registraciju možete preuzeti online ili u prostorijama HDZ BiH Kupres svaki radni dan od 11:00-13:00.
Ispunjene zahtjeve možete predati u istim prostorijama ili ih poslati na mail adresu: hdzbih.kupres@gmail.com  i krh.livno@mvep.hr do 15. svibnja 2019.
Za birače sa područja Hercegbosanske županije biti će otvorena četiri biračka mjesta unutar osnovne škole „Ivan Goran Kovačić" (Župana Želimira 25, 80101 Livno). Prijevoz na dan izbora biti će organiziran iz Kupresa.
Za sve dodatne informacije obratite se na navedene mail adrese, prostorije HDZ BiH Kupres ili na brojeve: 063 370 445 i 063 723 776.


NAJVAŽNIJE ZA PROCES REGISTRACIJE BIRAČA:

- na Zahtjevu za registraciju na mjestu gdje je predviđen MBG ili OIB obavezno je upisati hrvatski MBG ili OIB (MBG iz BiH ne vrijedi)

- registracija se vrši osobnim identifikacijskim dokumentom iz RH ili BiH (osobna ili putovnica)

- ukoliko osoba nema hrvatski MBG ili ne zna OIB, upisati obavezno datum rođenja (u tom slučaju će djelatnici DKP-ova pokušati pronaći tu osobu u bazi i registrirati je)

- registracija na dan izbora će biti omogućena samo osobama koje imaju prebivalište u BiH (osobe koje imaju prebivalište u RH, odnosno osobe koje imaju dvojno prebivalište neće se moći registrirati na sam dan izbora u DKP-u)

- hrvatski državljani koji imaju prebivalište u RH a žele glasovati u BiH mogu podnijeti najbližem DKP-u RH u BiH ZAHTJEV ZA PRETHODNU REGISTRACIJU BIRAČA S PREBIVALIŠTEM U RH (ovo se odnosi i na one koji imaju dvojno prebivalište, svi oni koji imaju dvojno prebivalište upisani su na redovni birački spisak u RH)

- hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u RH i koji nisu podnijeli zahtjev za e-osobnu (hrvatska osobna s BiH prebivalištem) mogu podnijeti najbližem DKP-u RH u BiH ZAHTJEV ZA AKTIVNU REGISTRACIJU BIRAČA KOJI NEMAJU PREBIVALIŠTE U RH (ovo se odnosi i na sve one koji žele glasovati na bilo kojem glasačkom mjestu u RH ukoliko se nalaze na dan izbora u RH i na osobe koje žive uz granicu s RH, kojima je bliže izborno mjesto u RH nego DKP u BiH)

- hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u RHa koji su podnijeli zahtjev za e-osobnu (hrvatska osobna s BiH prebivalištem), ne moraju se aktivno registrirati već će, po službenoj dužnosti, biti aktivno registrirani prema adresi prebivališta iz e-osobne. Ukoliko žele glasovati na području drugoga DKP-a u BiH ili u RH moraju podnijeti ZAHTJEV ZA PROMJENU MJESTA AKTIVNE REGISTRACIJE. (provjeriti za koje su sve općine ili prostor nadležni DKP-ovi s vaših područja)
Primjer iz HBŽ: DKP u Livnu pokriva svih 6 općina u HBŽ, ukoliko netko tko ima HR e-osobnu s prebivalištem u HBŽ i želi glasovati u drugom DKP-u (npr. GK Mostar) mora podnijeti ZAHTJEV ZA PROMJENU MJESTA AKTIVNE REGISTRACIJE i navesti u kojem DKP-u želi glasovati.
- zahtjevi za registraciju podnose se najbližem DKP-u RH u BiH. Zahtjevi se podnose osobno, putem pošte, telefaksa ili e-pošte (krh.livno@mvep.hr ) ili zatražiti pomoć za registraciju u prostorijama stranke.
- U svim slučajevima podnositelji Zahtjeva moraju vlastoručno potpisati svoj zahtjev za registraciju, te uz zahtjev priložiti presliku valjanog osobnog identifikacijskog dokumenta (osobna ili putovnica).



Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!