* Dobrodošli na www.zlosela.com

petak, 9. prosinca 2016.

ZLATOVEZ MARE R. DUVNJAK SVALINA

Nekada su kupreške žene sa svojim vrijednim rukama izrađivale razne tradicionalne rukotvorine, većinom odjevne predmete za svoje ukućane, za cursku komaru i slično a danas, u nedostatku posla, razne suvenire i ukrasne predmete za prodaju ali i poklone za prijatelje.
Kupreška nevista, šujička Mara Svalina r. Duvnjak, već neko vrijeme izrađuje zidne ukrase tehnikom zlatoveza, (inače zastupljen u slavonskom kraju), pretežno vjerske teme sa motivima svetaca, anđela... ali ima tu i hrvatskih grbova u zlatovezu, krunica, narukvica i drugih zanimljivih predmeta.  (Vez na papiru ili platnu.. pick point tehnika)

Vrijeme je darivanja i upravo sa ovakvim poklonom možete razveseliti nekoga. U vrijeme poplave tržišta sa kineskim proizvodima, replikama i kopijama raznih predmeta i naprava, upitne ispravnosti za zdravlje ljudi i loše kvalitete, ovakvi radovi imaju neprocjenjivu vrijednost. Ukrasite Vaš dom sa Marinim rukotvorinama ili jednostavno nekome poklonite unikatne predmete ručno rađene i oku lijepe.

Fotogaleriju sa radovima možete pogledati na Marinoj facebook stranici: Zlatovez- Prodaja slika MaraT.Ivić/zlosela.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!