srijeda, 21. rujna 2016.

Obilježen Dan općine Kupres

Svečanom sjednicom općinskog vijeća Kupres u nedjelju je, 18. rujna, u Hrvatskom Domu obilježen dan općine Kupres, na dan kada se ime Kupres prvi put spominje u jednom pisanom dokumentu – darovnici, posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića, izdanoj na Bobovcu 1461. godine.




Nazočne je na početku sjednice pozdravio i Dan općine čestitao predsjednik Općinskog vijeća, Mlađen Pavlica. U obraćanju se zahvalio nazočnima te izrazio nadu da će i sljedeće godine nazočiti proslavi rođendana Kupresa.

Što se uradilo u prošloj godini u svom obraćanju iznio je načelnik općine Kupres, Perica Romić, istaknu vši riješene imovinsko pravne odnose za vjetro park Pakline, za dalekovod 110 Tomislavgrad – Kupres čim će se opskrba električnom energijom u Kupresu napokon riješiti (vrijednost projekta cca 4 milijuna KM), te iznio planove za budućnost općine.

Načelnik Romić izdvojio je tri projekta na koja je posebno ponosan jer kao je rekao „to su projekti koji su temelj razvoja općine Kupres, a radi se o projektu Agronomski institut za zootehniku na Pogancu u koji je do sad uloženo 420 000 KM, koji će d
ugoročno osigurati opstanak poljoprivrede na Kupresu.

Natječaj za kupoprodaju zemljišta za izgradnju projekta Sportskih terena je u tijeku i do kraja godine bi se trebalo krenuti u realizaciju, te projekt Zdravstveno rehabilitacijski centar koji bi sljedeće godine trebao biti realiziran”. „Obzirom da je ovo moja zadnja svečana sjednica zahvaljujem se nazočnima te svim sugrađanima čestitam Dan općine, dodao je načelnik Romić.


Obilježavanju Dana općine Kupres koje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju masovne grobnice Suho Polje, ispred Vlade Hercegbosanske županije nazočili su ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Ivica Brešić i ministar unutarnjih poslova, Darinko Mihaljević.

Nakon polaganja vijenaca u sklopu programa obilježavanja Dana općine u crkvi Svete obitelji u Kupresu služena je sveta misa koju je služio don Marko Tomić uz koncelebraciju braće svećenika.


izvor: www.kupreskiradio.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!