nedjelja, 18. rujna 2016.

NAJAVA: SEDAMNAESTI FESTIVAL ZABAVNE GLAZBE – POPFEST KUPRES 2016

Sedamnaesti festival zabavne glazbe: 
«POP FEST – KUPRES 2016» održat će se u velikoj dvorani Hrvatskoga doma Kupres, 
12. studenoga, 2016. god. s početkom u 19:00 sati. 

 S puno entuzijazma ali i organizacijskoga iskustva organizator će i ove godine okupiti mlade izvođače zabavne glazbe s prostora cijele BiH i okolnih zemalja, pa festival tako postepeno poprima međunarodni karakter i epitet najznačajnijeg zabavnoglazbenog događaja ove vrste u Bosni i Hercegovini. 

Jedinstvena je to prilika za mlade, neafirmirane, ali kvalitetne i kreativne izvođače i sastave da već sada osjete izazove nastupa pod reflektorima pozornice, pred brojnom publikom i uz medijsku pozornost, što im svakako može biti i putokaz u traženj vlastitoga mjesta na budućoj domaćoj ili široj glazbenoj sceni. 

 Značaj festivala ogleda se u kontinuiranom porastu broja i interesovanja natjecatelja i izvan granica BiH, u povećanju publike ali i u velikom porastu medijske popraćenosti i broju medijskih pokrovitelja iz godine u godinu. Ovaj pozitivan uzlazni trend festivala gajit ćemo i prilikom pripreme nadolazećeg PopFest-a 2016. 
 Medijski promotori/pokrovitelji iz ranijih godina bili su: TV „Jadran“ Split, TV KISS, FTV, HTV, Večernji list, Dnevni list, Slobodna Dalmacija, Dnevni Avaz, brojne radio postaje, internet portali i društvene mreže. 
Očekujemo da će ovogodišnji Festival po brojkama opet nadmašiti samog sebe te očekujemo još veći broj sudionika, medija, novinara i posjetitelja. Kako bismo festival učinili zanimljivijim, program je podijeljen na natjecateljski i revijalni. 

U natjecateljskom programu sudjeluju mladi, neafirmirani ali ambiciozni i kreativni izvođači, dok u revijalnom dijelu nastupaju već afirmirani izvođači sa zabavno-glazbene scene. Osim navedenog, valja istaći da festival, već godinama, ima izražen kulturno-edukativni utjecaj na mlade, ali i turistički značaj, za Kupres i HBŽ, izvan glavne turističke sezone. 

 Kroz dosadašnje festivale, samo je iz gradova HBŽ: Kupresa, Tomislavgrada, Livna, Drvara i Glamoča, prošlo više stotina mladih glazbenih talenata a nekima od njih danas je to glavno životno opredjeljenje.

Hvala svim izvođačima koji se odluče sudjelovati na ovogodišnjem festivalu, garantiramo im profesionalnu organizaciju i tehničke uvjete na pozornici, jednake za sve, te stručno i nepristrasno ocjenjivanje njihovoga nastupa.

Hvala i svima koji će na bilo koji način pridonijeti uspješnom organiziranju ovogodišnjega festivala.

Ante Čičak, direktor Festivala


Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!