nedjelja, 4. rujna 2016.

Čestitka ministra Galića za početak školske 2016./2017. godine

Pred nama je još jedna nova školska godina i njen uspješan početak i tijek želim učenicima, roditeljima i djelatnicima u odgoju i obrazovanju. Na osobit način, u ime Ministarstva znanosti prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije i osobno, iskazujem toplu dobrodošlicu prvašićima u osnovnim školama Hercegbosanske županije kao i djeci koja prvi put ulaze u sustav predškolskog odgoja i obrazovanja. 


Prvi su koraci iznimno važni, stoga samo hrabro u nove izazove s prijateljima iz školskih klupa i učiteljicama i učiteljima koji će vama prvašićima biti oslonac i primjer.  
Izazov srednjoškolskog obrazovanja očekuje i učenike prvih razreda srednjih škola, ne zaboravite, samo rad, predanost i uloženo vrijeme će se isplatiti kroz postignute rezultate i znanje. Želja za znanjem je početak mudrosti, a znanje će uvijek biti jedini legitiman autoritet.
Za osobit doprinos obrazovanju naše djece i mladih zaslužni su djelatnici u obrazovanju koji strpljivo, kreativno i odgovorno žive svoj poziv, kreiraju svijet odgoja i obrazovanja,  te zaslužuju uvažavanje i ugled društva.
Roditelji i staratelji, vaša uloga u životima vaše i naše djece je nezamjenjiva. Pružajući im ljubav i potporu, ustrajavajte također i na promoviranju uvažavanja među djecom i različitosti među njima, učite svoju djecu koliko je važno pomoći drugom, biti odgovoran, dosljedan. Kada roditelj svojim primjerom pokazuje poštovanje prema osoblju škola i školskom sustavu, dijete će to sasvim sigurno slijediti.
Škole svoja vrata otvaraju učenicima 5. rujna 2016. prvim školskim zvonom. Početkom nastavne godine oživjet će naselja i prometnice. Vozače molim za najveći oprez, savjesnom vožnjom čuvate živote.
Ministarstvo kontinuirano radi na povećanju kvalitete nastavnog procesa, usavršavanju osoblja i poboljšanju uvjeta rada. Činit ćemo to i dalje, pružati potporu i uz pomoć prosvjetnih djelatnika usavršavati odgojno obrazovni sustav, čineći ga takvim da odgovara vremenu u kojem živimo, obrazujući sposobne i sretne generacije. Zajedničkim radom svaki je zadatak moguć.
Svima vama, a napose našim učenicima, želim sretan početak i uspješan tijek nove školske 2016./2017. godine.

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!