utorak, 20. listopada 2015.

POZIV NA PRETHODNU/AKTIVNU REGISTRACIJU BIRAČA ZA GLASOVANJE U INOZEMSTVU ZA IZBOR ZASTUPNIKA U HRVATSKI SABOR

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini objavljuje:

POZIV NA PRETHODNU/AKTIVNU REGISTRACIJU BIRAČA ZA GLASOVANJE U INOZEMSTVU ZA IZBOR ZASTUPNIKA U HRVATSKI SABOR
Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske održat će se u subotu 7. studenoga 2015. i u nedjelju 8. studenoga 2015. godine.
Izborna mjesta u Bosni i Hercegovini bit će otvorena u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništva Republike Hrvatske u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli.
Pozivaju se svi hrvatski državljani koji žele glasovati na izbornim mjestima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini na prethodnu/aktivnu registraciju birača.
Uvjet za ostvarivanje prava na glasovanje:
- hrvatski državljani koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj trebaju diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini dostaviti Zahtjev za prethodnu registraciju birača s prebivalištem u Hrvatskoj,
- hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a koji su podnijeli zahtjev za e-osobnom iskaznicomne moraju se aktivno registrirati već će, po službenoj dužnosti, biti aktivno registrirani prema adresi prebivališta iz e-osobne iskaznice.
Ukoliko žele glasovati na području drugog diplomatsko-konzularnog predstavništva odnosno u Republici Hrvatskoj, moraju podnijeti će zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije.
- hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj i koji nisupodnijeli zahtjev za e-osobnom iskaznicom trebaju diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini dostaviti Zahtjev za aktivnu registraciju birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj.
Zahtjevi za prethodnu/aktivnu registraciju i zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije birači podnose najbližem diplomatsko-konzularnim predstavništvu Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, odnosno nadležnom uredu u Republici Hrvatskoj ako će na dan održavanja izbora boraviti u Republici Hrvatskoj. Zahtjevi se podnose na jedan od sljedećih načina: osobno, putem pošte, telefaksa ili e-pošte.
U svim slučajevima podnositelj zahtjeva mora vlastoručno potpisati svoj zahtjev za prethodnu/aktivnu registraciju te priložiti presliku valjanog osobnog identifikacijskog dokumenta.
Podsjećamo birače koji imaju vjerodajnice i pristup aplikaciji e-Građani da zahtjev za privremeni upis, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju mogu podnijeti putem iste.
Rok do kojeg birači mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak registra birača(završetak prethodne/aktivne registracije) jest u srijedu 28. listopada 2015. godine.
Zahtjevi za prethodnu/aktivnu registraciju i zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije mogu se dostaviti na sljedeće adrese:
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini
Ulica maršala Tita 28, 71000 Sarajevo
Faks.: +387 33 650 328; +387 33 472 434
E-pošta: croemb.sarajevo@mvep.hrcrocons.sarajevo@mvep.hr
Generalni konzulat Republike Hrvatske u BiH, Banja Luka
Milana Kranovića 1, Banja Luka
Faks: + 387 51 258 667; +387 51 259 301
E-pošta: gkrhbanja@mvep.hr
Generalni konzulat Republike Hrvatske u BiH, Mostar
Zagrebačka 8, 88000 Mostar
Faks: + 387 36 315 630
E-pošta: gkrhmo@mvep.hr
Generalni konzulat Republike Hrvatske u BiH, Tuzla
Kazan Mahala 1, 75000 Tuzla
Faks: + 387 35 306 607
E-pošta: gkrhtuzl@mvep.hr
Uvid u registar birača moguće je ostvariti na internetskim stranicama Ministarstva uprave:https://uprava.gov.hr te su na istoj stranici dostupni svi potrebni obrasci za aktivnu i prethodnu registraciju. Također sve detaljnije informacije nalaze se na Internet stranici www.izbori.hr.

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!