nedjelja, 30. studenoga 2014.

PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA

Mi, kršćani - katolici, nalazimo se na početku nove crkveno-liturgijske godine, koja započinje vremenom, koje se naziva Advent ili došašće.


To je vrijeme čekanja, iščekivanja, nade. Što mi čekamo, čemu se nadamo? Dva su događaju uključena u to naše iščekivanje.

Mise zornice u župi Suho Polje počinju od sutra (01.12.2014.) u 06:15 sati

Prvi je spomen, što se već, nekad davno, dogodilo. To je Božji dolazak čovjeku u Isusu, Njegovu rođenju, Božić. Za nas koji danas živimo, to je dragi prošli, povijesni događaj i tu već znamo rezultat.

Drugo, što iščekujemo, ne znajući kad će se dogoditi, jest ponovni Isusov dolazak "u slavi" na koncu vremena.
Zato za nas vjernike - katolike, ovo je vrijeme naše priprave, ako to već ne činimo, za osobni susret s Bogom, neznajući kad će se to dogoditi. Bitno je da Bogu pripremimo put do našega srca. Mnogi su to ozbiljno i shvatili, pohađajući, svako jutro, mise Zornice. To je dobra prilika da se trgnemo i oslobodimo uhodanog načina života, te da se duhovno obogatimo.Visom leteć ptice male, našem domu zapjevale: 
Srca gore, evo zore! 
Kore one lijene ljude, dozivlju ih, od sna bude: 
Srca gore, evo zore! 
Grijehe svoje oplačimo, dušu lijepo očistimo: 
Srca gore, evo zore!

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!