petak, 15. studenoga 2013.

SPRŽO U ZLOSELIMA 1994. GODINE

Twiggy i Spržo
Tomislavgrad i Kupres oduvijek veže mnogo toga a veze između ova dva grada i kraja su posebice očvrsnule u posljednjem Domovinskom ratu kada su nastala mnoga prijateljstva Duvnjaka i Kuprešana a Bogu hvala i nemali broj brakova je sklopljen tijekom tih ratnih godina. A kako i ne bi kad su u ratu pripadnici Kupreške bojne boravili na području naše općine a na samom početku rata i u Mandinu Selu. 





Na web stranici kupreških Zlosela (lijepa i zanimljiva stranica) našli smo krasnu sliku iz ratnog doba. Fotografija je nastala u Zloselima 10. studenoga 1994. godine - netom po oslobođenju Kupreške visoravni - a na njoj smo prepoznali našega Spržu, pravim imenom Marko Ćurčić, kako stoji i promatra moćnik tenk HVO-a, kojemu je i on, kao bojovnik Brigade kralja Tomislava, pripadao i prošao cijeli rat, iako po svojoj dobi to i nije morao biti. I ova fotografija je potvrda čvrste veze između Duvnjaka (u ovome slučaju Mandoseljana) i Kuprešaka.



Tekst: Ivica Šarac
Foto: Twiggy

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!