subota, 20. srpnja 2013.

KUPRES- Uspješno provedena izobrazba 37 povjerenika

Dana 18.07.2013. je u prostorijama ŠGD Šume Hercegbosanske županije u Kupresu, u organizaciji Ministarstva pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije, organizirana izobrazba za povjerenike rada za opće dobro.

Naime, ovo Ministarstvo je nedavno, pored ŠGD Šume HBŽ s kojima je već ranije potpisalo ugovor, potpisalo ugovore s još trima javnim komunalnim poduzećima iz Livna, Tomislavgrada i Drvara u kojima će osobe kojima je u sudskom postupku izrečena kazna sankcije rada za opće dobro, kaznu zatvora zamijeniti radom u tim poduzećima.


Izobrazbu je provela tvrtka Lucid Linx iz Sarajeva, a cijeli projekt financira Veleposlanstvo Velike Britanije u okviru projekta podrške županijskim ministarstvima pravosuđa na primjeni sankcije rada za opće dobro.

Izobrazbi je pristupilo 37 povjerenika kojima su prezentirani osnovni elementi Pravilnika za opće dobro, principi rada s osuđenim licima, osnovni način ophođenja te evidencija i izvještaji potrebni za provedbu ove sankcije. 

Nakon prezentacije i osposobljavanja, povjerenicima je ministar pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije Željko Rujević izdao Uvjerenje o uspješno završenoj stručnoj izobrazbi, rekavši da su ovim okončane sve potrebne aktivnosti za pristupanje praktičnoj realizaciji ove sankcije, te se posebno zahvalio poduzećima koje su pristale biti dio ovog procesa.

vladahbz.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!