četvrtak, 23. svibnja 2013.

KUPREŠACI NASTUPILI U EMISIJI "LIJEPOM NAŠOM", TOMISLAVGRAD, 22.05.2013.


I bi spektakl, glazbeni i scenski!

"Duvno moje neka ti je slava, u tebi je kruna Tomislava!"
Odavno na prostorima Hercegobsanske županije nije bilo takvoga velikog zanimanja za jedan javni događaj kao što je bilo za večerašnje javno snimanje emisije "Lijepom našom" u Gradskoj športskoj dvorani u Tomislavgradu. S iznimnom pozornošću se pratila i najmanja sitnica koja se ticala i same pripreme snimanja emisije: od prvoga dolaska autora i voditelja emisije Branka Uvodića, susreta s predstavnicima tomislavgradske općine, prodaje ulaznica, koje su gotovo planule prvoga dana, do postavljanja scene i samoga snimanja, ali i emitiranja uživo javnoga snimanja emisije "Lijepom našom" u programu Radija Tomislavgrad.Grad se za ovaj kulturni, glazbeni i humanitarni događaj pripremao danima, kako bi u svijet preko tako drage i gledane hrvatske dalekovidnice, odaslao lijepu sliku maloga i uređenoga gradića u Hercegbosanskoj županiji koj ima što ponuditi od svoje kulturne i tradicijske baštine očima šire javnosti.


Oni koji su se natiskali u dvoranu, 1.500 do 2.000 ljudi, uživali su u nastupu izvođača na poznatoj i velebnoj sceni "Lijepe naše" uz originalnoga, jednostavnog, šarmantnog i profesionalnoga voditelja i autora emisije gospodina Branka Uvodića.Kao što je bilo i najavljeno, nastupila su duvanjska hrvatska kulturno - umjetnička društva: Kralj Tomislav, Sarajlije, Sitan tanac, Fra Mijo Čuić i Fra Jozo Križić, potom, Kulturno - umjetničko društvo Drvar, HKUD Napredak - Kud Stožer - Kupres, KUD Rudine iIdoši - Livno, muška vokalna skupina Kupreški bećari, Tamburaši za dušu i tamburaški sastav Svete Obitelji Kupres.

Publika je pljeskom ispratila i domaće klape Delminium i Sv. Jeronim.

Od estradnih zvijezda s hrvatske estrade nasuptili su Željko Bebek, Bruno Baković, Josip Ivančić, Mate Bulić, Anika Stipić, Šima Jovanovac, Zorica Andrijašević - Dona, Miljenko Radišić, Lidija Bačić, Duško Kuliš i Mate Bulić. Nizali su se glazebeni hitovi, i poznate pjesme, a iz razdraganih srca i podmazanih grla orila se pjesma, ženska i muška ganga i bećarac, prekidani tek pljeksom publike.

Dodajmo da su od ranije najavljenih i očekivanih glazbenika izostali Mladen Grdović i Halid Bešlić. Lijep nastup uz svoju neizostavnu zdravicu imao je stari čuvar naše baštine, gosp. Frano Smiljanić koji je na pozornicu stigao u pratnji svoje vjerne družice Mare.

Ovom prigodom najavljeno je snimanje "Lijepom našom" u Livnu i Bugojnu, kao i organizacija smotre folklora u našemu gradu. Svi sudionici su na kraju spomenutoga kulturnoga, glazbenog i humanitarnoga događaja zapjevali pjesmu "Moja Hercegovina", uz zdušnu podršku i pljesak s tribina. Podsjećamo, prihod od prodanih ulaznica namijenjen je dovršenju i opremanju Centra za odgoj djece i mladeži s većim poteškoćama u razvoju Nova nada - Kovači.

Počeli smo tekst gangom i završit ćemo u tome stilu. Večeras smo čuli, možda neke nove stihove, a ako smo to pogriješili ili krivo naveli neka ne zamjere naše gangašice:


"Orila se Tomislavgradom ganga, zaboravit je neću nikada"!


Snimku ovoga događaja mogli ste čuti u izravnome prijenosu Radija Tomislavgrad, a onu i s tonom i slikom, kao što smo javljali 1. i 8. lipnja u emisiiji "Lijepom našom".


Zora Stanić / tcNema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!