srijeda, 10. travnja 2013.

Kupres svečano obilježio 21. obljetnicu stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni



Kupres je danas svečano obilježilo 21. obljetnicu stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni. Obilježavanje je započelo jučer akcijom dobrovoljnog darivanja krvi i paljenjem svijeća na temeljima porušene crkve Svete obitelji te misom zadušnicom za poginule hrvatske branitelje. 


Svečani dio obilježavanja spomenute obljetnice pod nazivom "U spomen žrtvama hrvatskog naroda na Kupresu" započelo je jutros u 9.30 sati polaganjem vijenaca ispred masovne grobnice Ogledala iz II. svjetskog rata.  


Prema informaciji člana organizacijskog dijela obilježavanja ove obljetnice Ivice Lovrića 

Općinska i županijska izaslanstva, predstavnici političkih stranaka te predstavnici gradova prijatelja Kupresa i udruge proistekle iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće na mjestima masovnih grobnica na Suhom polju i Kupreškom polju, na spomen obilježju vukovarskih branitelja te na grobištu ispred crkve Svete obitelji u Kupresu. 




Nakon toga u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Kupresu održana je komemorativna sjednica i predstavljena knjiga u "Svjedočanstva o stradanjima Hrvata", autora Mate Tadića i Želimira Crnogorca.

Fena / livno-online.com
Foto: facebook.com/zevrnja.hr

































Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!