utorak, 16. studenoga 2021.

Matko Vila među osam najboljih freestylera u Europi

Matko Vila, petnaestogodišnjak iz Kupresa sudjelovao je na Euro freestyle nogometnom kupu u Poreču gdje je bio u top osam najboljih. Uz Matka bilo je još oko 20 natjecatelja koji su pristigli iz Europe i Bliskog Istoka. Glavni organizator kupa bio je Rafael Spajić, dok je sudac bio Jesse Marlet uz Mirana Pirnera i Samira Salčina. 

Iako je konkurencija bila na visokoj razini, Matko je iznenađen svojim rezultatom.

Sretan sam što sam dobio priliku sudjelovati na tako velikom natjecanju i upoznati freestylere iz drugih zemalja. Borio sam se sa natjecateljima koji su bili zaista dobri. Dolazili su iz Irana, Nizozemske, Italije, Mađarske, Češke - kazao je Vila

Matko je se freestyleom počeo baviti 2019. godine, godinu dana nakon što je prvi put na Youtubeu vidio  freestyle.

Činilo mi se zanimljivo i unikatno te sam se počeo ozbiljnije baviti s time.  Trenirao sam svaki dan što me je dovelo do dosta dobrih rezultat.  – rekao je Vila.  

Uz freestyle, Matko se bavi i nogometom, u čemu mu tehnike dosta pomažu. Kako kaže, želi se usavršavati i dalje truditi jer voli ovo što radi.

Matea Romić/ Zlosela.com

 

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!