petak, 1. siječnja 2021.

TRAGEDIJA KOD POSUŠJA Osmero mladih preminulo od posljedica gušenja plinom

U Tribistovu, u općini Posušje, u novogodišnjoj noći dogodila se nezapamćena tragedija. Osmero mladih preminulo je od, još uvijek neslužbeno je, posljedica gušenja plinom. Neslužbeno, riječ je o četiri djevojke i četiri mladića iz Rakitna i Posušja, svi imaju oko 20 godina, a do nesreće je došlo navodno zbog problema s agregatom u vikendici u kojoj su čekali Novu godinu. „Istina je. Osmero mladih je stradalo - rekli su za Hinu iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

Oko vikendice u kojoj se dogodila tragedija sve je blokirano,od Marsaovih kuća prema mjestu tragedije, put je blokiran od prve dojave policiji dok se obavlja očevid. Neslužbeno, iz susjedne vikendice rano jutros jedno društvo su im pošli, no pri kucanju nitko nije otvarao. Bilo im je čudno što radi agregat i na svoju ruku su ga isključili. Kasnije su se vratili, kucali, kad nitko nije odgovarao, razbili su prozor i ušli, te zatekli stravičan prizor.

Poruke sućuti i suosjećanja stižu od svih

U povodu nezapamćene tragedije, obiteljima nastradalih iz Općine Posušje uputili su najiskrenije izraze sućuti.  „Također, molimo sve vlasnike ugostiteljskih objekata da u znak poštovanja prema žrtvama, obustave rad - navode iz Općine Posušje.

Izraze sućuti uputio je i HŠK Posupje. „Neka danas usmijesto smijeha šutnja glasno odjekne. Neka se čuju snažni otkucaji srca koji strah govore. Neka svijeća na prozoru gori. Neka se moj grad ne stidi plakati. Neka vas sve Gospa, Majka zagrli. Koliko je vas u sobu ušlo vidit jesu svi na broju? Grade moj. 8 života. 8 srca. Neka tinja svijeća. Nek' su ruke u molitvi sklopljene. Pokoj vječni daruj im Gospodine“, poruka je HŠK Posušje.

“Osobno ne mogu zamisliti ništa teže od gubitka djece u jednoj ovakvoj tragediji. Tu smo da izrazimo solidarnost i sućut obiteljima koje su izgubile djecu”, kazao je premijer ŽZH Zdenko Ćosić, dodavši da će u tijeku dana biti proglašeno nekoliko dana žalosti, javlja Hrvatski medijski servis.

Radioposusje.ba/večernji.ba/HMS




Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!