srijeda, 17. lipnja 2020.

Salezijanci otvaraju učenički dom u Žepču


Salezijanci u Žepču s radošću objavljuju vijest da je pri kraju izgradnja učeničkog doma u sklopu projekta KŠC-a „Don Bosco“ i da od ove školske godine primaju učenike srednjoškolce koji će u njemu stanovati i pohađati neku od škola u KŠC-u, ili pak Glazbenu školu ili neku drugu školu u Žepču. 
Ove godine slavimo 25 godina naše prisutnosti u Žepču. Uz pomoć dobrotvora iz Europe koji su uvjereni da radimo dobru stvar, gradimo i evo, Bogu hvala privodimo kraju ovaj projekt.


KŠC „Don Bosco“ u Žepču dio je Sustava katoličkih škola za Europu koji sačinjava sedam  katoličkih školskih centara u BiH. Ovaj centar zapravo je jedina salezijanska prisutnost u BiH iako su salezijanci prisutni na svim kontinentima s tisućama svojih odgojno-obrazovnih ustanova, od dječjih vrtića do sveučilišta.U Žepče smo došli neposredno nakon Domovinskog rata, prvenstveno zbog hrvatskog naroda, da pomognemo opstanku na ovim prostorima, ali smo otvoreni i svima koje žele prihvatiti naš sustav vrijednosti uz čuvanje, naravno, svoga vlastitog identiteta.U sastavu KŠC-a „Don Bosco“ u Žepču dvije su škole koje rade po Hrvatskom nastavnom planu i programu: Opća gimnazija (OG) i Tehničko-obrtnička škola (TOŠ). Za školsku 2020./2021. godinu u TOŠ-u upisujemo sljedeća usmjerenja:
- tehničar za mehatroniku/elektrotehničar
- agroturistički tehničar
- elektroinstalater/elektromehaničar
- bravar/zavarivač
Od ove godine u dom ćemo primati samo muške osobe koje se upišu u neku od naših škola ili škola u gradu (npr. Glazbena škola). Za djevojke postoji mogućnost stanovanja kod časnih sestara milosrdnica u Žepču.


Oni koji su zainteresirani, najbolje bi bilo da sami dođu i vide o čemu se radi.
Sve potrebne informacije mogu se dobiti na sljedećim kontaktima:
tel. 032/888 700 – tajništvo škole
mobitel: 063/566-422 (don Milan)
web-stranica Centra: kscdonbosco.ba


Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!