subota, 14. ožujka 2020.

Zaključci s 3. izvanredne sjednice Vlade Hercegbosanske županije u svezi korona virusa

Nakon održane izvanredne sjednice Stožera civilne zaštite Hercegbosanske županije večeras je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije u Livnu održana 3. izvanredna sjednica Vlade Hercegbosanske županije u svezi novonastale situacije vezane za korona virus, te donijela sljedeće zaključke:




1. Ograničava se rad svih ugostiteljskih objekata i tržnih centara do 18 h i uvodi se zabrana javnog okupljanja na javnim površinama i zatvorenom prostoru s više od 200 ljudi.

2. Uvodi se nadzor od strane sanitarnog inspektora uz asistenciju policije nad izdanim rješenjima o zdravstvenom nadzoru (kućnoj izolaciji).

3. Utvrđuje se kazna u skladu sa člankom 70. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (Službene novine F BiH, broj 29/05) za nepoštivanje izdanih rješenja o zdravstvenom nadzoru i kućnoj izolaciji kao i za poštivanje naredbi Kriznog stožera ministarstva u iznosu od 1.000,00 KM.

4. Zadužuje se Županijska bolnica da jedan odjel stavi u funkciju liječenja lakših slučajeva koji su potvrđeni na infekciju COVID-19.

5. Osiguravaju se financijska sredstva za nabavu opreme i dezinfekcijskih sredstava za zaštitu od COVID-19 u skladu sa Zakonom o proračunima Federacije BiH i u skladu s Odlukom o privremenom financiranju HBŽ za razdoblje 1.1.2020. – 31.3.2020. godine.

Navedeni zaključci stupaju na snagu odmah, a zadužuju se nadležna tijela u Hercegbosanskoj županiji za provođenje ovoga Zaključka.

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!