petak, 20. ožujka 2020.

Obavijest iz župe Suho Polje

Poštovani župljani, 

Budući da je pandemija pokucala i na naša vrata valja nam biti oprezan i učiniti sve da bolesti ne doprinosimo. Ova situacija traži našu ozbiljnost i odgovornost. Vladati se trebamo razborito. Stoga ćemo se držati svih uputa mjerodavnih institucija i njihovih preporuka. I mi kao vjernici trebamo u ovom trenutku pokazati solidarnost i blizinu jedni drugima. zato ćemo paziti jedni na druge, odnosno čuvati da ne budemo uzročnici nečije patnje. 

Na osnovu ”dodatnih uputa” iz Nadbiskupije do DALJNJEGA ĆEMO I U NAŠOJ ŽUPI ODGODITI SVA PREDAVANJA O KOJIMA SMO GOVORILI, OBUSTAVITI SLAVLJE SVIH ČINA U CRKVI – NEĆE BITI POBOŽNOSTI PUT KRIŽA. U NAREDNE DVIJE NEDJELJE A NI KROZ TJEDAN NEĆE BITI MISA S NARODOM. PODJELJIVANJE SVIH SAKRAMENATA ODGAĐAMO DO SMIRIVANJA SITUACIJE. OSOBITO NAGLAŠAVAM DA NEĆE BITI ISPOVIJEDI PRED USKRS – ispovijed ću podijeliti samo u iznimnim situacijama. 


Preporučam intenzivniju osobnu molitvu.
Naša će crkva biti otvorena kao i do sada.
Privatne pobožnosti u njoj će se moći obavljati u svaki dio dana.
Pobožnosti ne obavljati u grupama. 


Sve nas preporučam u zagovor naše zaštitinice Gospe Suhopoljske.
Župnik, fra Niko PetonjićNema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!