srijeda, 25. prosinca 2019.

Božićna čestitka

Božićna čestitka

Svijet u kojem živimo izložen je brojnim promjenama. Uz one uobičajene prirodne promjene veoma su žive i poprilično užurbane promjene vezane za čovjeka, preciznije kazano uz njegovo djelovanje. 

Ponekad se stiče dojam kao da tom današnjem čovjeku nešto izmiče, da će nešto propustiti ili se završiti mimo njega. Bit će da je zbog toga napet, nervozan, u određenom grču, ili pak osjeća strah što nije u stanju kontrolirati sve, a želio bi. Čini se, također, da ga taj razvojni polet ponese pa zaboravi na svoje granice, nesavršenost, manjkavosti. Nije sigurno pogrešno stajalište po kojem smo se veoma umislili, uzoholili a što onda znači da smo opteretili svoje odnose s drugim ljudima. Razvoj očito nije donio očekivanu stabilnost, barem ne u našim odnosima. Što više! Pokidane su brojne veze koje su nas činile bliskim, solidarnim, brižnim, s puno više povjerenja i odanosti. Od silnih podjela koje su posljedica naše uznositosti ne znamo više ni čemu ni komu pripadamo.

U taj i takav svijet ušao je Bog. Tijelom se nastanio među nama ljudima. Postao jednim od nas. Zašto? Prvenstveno zato da tog čovjeka pozove da stane i razmisli o smislu i cilju svoga života, s kojim kao Božjim darom raspolaže. Brojne okolnosti, a beli je mnogima i sam kumovao, određuju, uvjetuju, pa i oblikuju osobnost svih nas. Bog nas je utjelovljenjem svoga Sina pozvao na povratak izvoru našeg postojanja. A to je on. Probali smo sve, a neki se od nas još trse i vrte u krug misleći da će bez Boga ostvariti neke svoje zamišljene ciljeve. 

Bog nam je ponudio jedino i smisleno rješenje u svome Sinu Isusu Kristu. Njegov život, njegova djela, njegove riječi su još uvijek najbolje za naše odnose, za naš vlastiti i zajednički život. Pokušajmo konačno i s tim.

Čestit Božić i porođenje Isusovo svim župljanima, prijateljima i posjetiteljima naše stranice, te sretna, uspješna i blagoslovljena 2020. godina.


fra Niko Petonjić, župnik
www.zupasuhopoljekupres.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!