petak, 25. listopada 2019.

Obavještavaju se građani Kupresa da u užem središtu grada pojavljuju se medvjedi u ranim večernjim satima

Služba za društvene djelatnosti,opću upravu,
imovinsko-pravne poslove,
pitanja branitelja i civilnu zaštitu
K U P R E S

Kupres ,25.10.2019.godine

Predmet:Obavijest

Obavještavaju se građani Kupresa da u užem središtu grada pojavljuju se medvjedi u ranim večernjim satima,te stoga pozivamo mještane da obrate pozornost na kretanja izvan osvjetljenih područja.Tijekom 24.10.2019 godine oko 20.00 sati zamjećen je medvjed u parku i nakon dojave građana samoinicijativno je pokrenuta hajka od strane lovočuvara,lovaca,građana.Zvijer je zamjećena kod groblja u Begovom selu. Stoga pozivamo na oprez,dok nadležne institucije ne riješe problem,jer je medvjed Zakonom o lovstvu zaštićena životinja.

SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU
Medvjed ponovo u akciji!

24.10.19 10:10 Vijesti


medvjed.jpgI pored svih aktivnosti koje smo poduzeli, angažiranja relevantnih institucija , od Lovačkih društava,Ministarstva poljoprivrede HBŽ,otvorenog pisma Federalnom ministru poljoprivrede ,medija , pčelari i dalje trpe štete u Kupresu od medvjeda,iako se pridržavaju i uputa Ministarstva HBŽ da im i hranu ostavljamo,medo radi po svome.Tijekom noći u ulici Jure i Bobana 28 u Kupresu medvjed je opet došao po desert i uništio košnice u pčelinjaku.Ovo je postala sapunica koje je za građana postala svakodnevnica ali posljednje upozorenje da obzirom da je medvjed obilježio svoj teritorij uz jako urlikanje (prema riječima iskusnih lovaca) ,moguć je napad i na ljude.


Kupreški pčelari


24.10 (1).jpg

24.10 (2).jpg

24.10 (3).jpg

24.10 (4).jpg

24.10 (5).jpg24.10 (5).jpg

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!