ponedjeljak, 12. kolovoza 2019.

Don Vladimir Smoljo proslavio Mladu misu na Suhom PoljuDon Vladimir Smoljo održao je u nedjelju  Mladu misu u župi UBDM na Suhom polju. Mladomisničko geslo don Vladimira je ''Tko ne ljubi, ostaje u smrti'', a glavna misao propovijedi don Vladimira je da nas Bog prihvaća takve kakve jesmo i kao takvima nudi nam snagu preobraženja kroz vjeru.

'' U Svetom pismu na 365 mjesta imamo napisanu ovu riječ ''Ne boj se''. Ne bojmo se prihvatiti se malenima i slabima, ne bojmo se biti ponizni.  Isus nam je baš kao i učenicima obećao kraljevstvo nebesko i poziva nas na slobodu od nepotrebnog straha.  Ljubav izgoni strah. Strah stoji nasuprot ljubavi, a  ne mržnja. '' – kazao je u svojoj propovijedi don Vladimir.

Don Zdenko Perija zahvalio je vjernicima što su se okupili u velikom broju te poželio don Vladimiru puno sreće.

''Ovih dana ćemo se okupljati u većem broju da vratimo ono što smo ponijeli odavde a to je vjera.  Da sa ovog Kupresa krenemo nastaviti živjeti naše životne puteve na koje nas je Bog pozvao.  Zahvalni smo Bogu za ovaj dar vjere i na ovo zajedništvo danas na Kupresu. ''- poručio je don Zdenko Perija u drugom dijelu propovijedi .

Mladoj misi nazočili su članovi obitelji, brojna rodbina i prijatelji te svećenici:  fra Niko Petonjić, don Zdenko Perija, don Tomislav Mlakić, don Ivica Mršo i don Ivan Lovrić.   Nakon mise proslava je nastavljena u dvorištu crkve.

Naime don Vladimir svoju Mladu misu proslavio je 21. srpnja u Kaštel Novom, no želja mu je bila da proslavi i na Suhom Polju odakle su mu korijeni.

Foto: Zlosela. com / Župa Kupres
Zlosela. com 
Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!