ponedjeljak, 22. listopada 2018.

Glasovi prebrojani: Pogledajte tko je osvojio mandate u županijskoj skupštini - U SKUPŠTINU HBŽ IDE TROJE KUPREŠAKA

Na stranicama Središnjeg izbornog povjerenstva BiH objavljeni su preliminarni rezultati s imenima kandidata koji su osvojili zastupnička mjesta u Skupštini HBŽ.

TROJE KUPREŠAKA U SKUPŠTINI HBŽ:
Ivan Ivić, Stipo Ćurković i Anamarija Raič 

U nastavku donosimo pregled za Skupštinu Hercegbosanske županije. 

Kako je vidljivo, najviše mandata osvojio je HDZ BiH – 8, slijedi HDZ 1990 – 4, Srpska lista i Hrvatska nezavisna lista s po 3 mandata. Dva mandata osvojila je SDA, a po jedan mandat: Srpska napredna stranka, Narodna stranka radom za boljitak, Županijska neovisna lista, Hrvatska republikanska stranka i SDP.


Prema nacionalnoj strukturi budućih zastupnika 17 je Hrvata, 5 Srba i trojica Bošnjaka. Ako pogledamo mjesta iz kojih dolaze zastupnici, najviše zastupnika u Skupštinu HBŽ-a dat će Tomislavgrad, čak 10! Iz Livna dolazi 7 zastupnika, iz Drvara 5, te iz Kupresa 3 zastupnika

U društvu 22 muškarca su i tri žene: Anita Batarilo, Anamarija Raič i Dragana Damjanović. U skupštini je ukupno 10 stranaka ili koalicija.

Na slici pogledajte kandidate koji su osvojili mandate. Ne sumnjamo da će doći do određenih izmjena jer će sigurno neki od izabranih ući u buduću županijsku vlast, pa će ih zamijeniti neki drugi s njihove liste. A kako će teći formiranje vlasti s obzirom na ovako šarenu listu, ostaje tek vidjeti.
Tomislavcity

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!