nedjelja, 30. rujna 2018.

Posjeta dr. Dragana Čovića i izaslanstva HDZ BiH i HNS BiH Kupresu

Posjeta dr. Dragana Čovića i izaslanstva HDZ BiH i HNS BiH Kupresu


Tijekom posjete Hercegbosanskoj županiji predsjednik Čović je danas 28. rujna na Kupresu održao sastanak sa članovima Općinskog odbora HDZ-a BIH Kupres predvođenih predsjednikom Ivanom Ivićem.

Sastanku su nazočili i zamjenica predsjednika stranke i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto kao i premijer županijske Vlade Ivan Jozić te ministar Petar Galić, te kandidati na listi HDZ-a BiH iz Hercegbosanske županije na svim razinama.

Osim aktivnosti za predstojeće izbore kao i političkoj situaciji u ovoj općini, uz nazočnost predstavnika braniteljskih udruga na sastanku je posebna pozornost posvećena upravo braniteljskoj problematici te aktualnoj izgradnji spomenika poginulim hrvatskim braniteljima ovoga kraja.

Naime, predsjednik Čović je kazao da je financijska konstrukcija za spomenik završena podrškom viših razina vlasti odnosno naših predstavnika u istoj te u svakom slučaju obećao daljnju podršku ukoliko dođe do zastoja u realizaciji ovog projekta. Nazočni su informirani i o aktivnostima glede stambenog zbrinjavanja branitelja ali i o poduzetim aktivnostima na pronalasku još uvijek nestalih pripadnika HVO-a.

U izjavi za medije predsjednik Čović je kazao kako je cilj posjete snimiti stanje putem one najbolje, izravne komunikacije s ljudima te potvrdio kako je raspoloženje dobro te kako vjeruje da će i na Kupresu angažiranjem članova stranke svaka vrata gdje naši ljudi žive biti otvorena.
"Ovoga puta smo se odlučili za nešto drugačiji pristup predizbornim aktivnostima stoga je i današnji sastanak s predsjednikom u tu svrhu organiziram. Naime, završnog predizbornog skupa u Kupresu neće biti. Odlučili smo se cjelokupan iznos troškova organizacije predizbornog skupa usmjeriti u humanitarne svrhe, a konkretno pomoći obitelj naše sugrađanke Anite Barišić. S vjerom u dobar rezultat vodimo tihu kampanju koja će siguran sam snažno odjeknuti" kazao je Ivan Ivić.

Nakon sastanka izaslanstvo je posjetilo župu Uznesenje Blažene Djevice Marije na Suhom polju, gdje se o stanju u župi razgovaralo sa fra Markom Jukićem, župnikom.


HDZ BiH OO Kupres


Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!