četvrtak, 27. rujna 2018.

Otvorena područna glazbena škola „DON DOMINIK STOJANOVIĆ“ u Kupresu

U utorak, 25. rujna 2018. godine u Kupresu je otvorena područna glazbena škola „DON DOMINIK STOJANOVIĆ“. Poticaj za otvaranje područne škole dao je kupreški župnik don Tomislav Mlakić, a Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije podržalo je tu ideju tako da je Kupres prvi put u svojoj povijesti dobio glazbenu školu.
Na otvorenju okupljenima su se obratili ravnatelj Osnovne glazbene škole Tomislavgrad, Ivan Radoš, župnik don Tomislav Mlakić, načelnik Općine Kupres, Milan Raštegorac, te ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Petar Galić. 

Zahvaljujući uspješnoj suradnji Osnovne glazbene škole u Tomislavgradu i Srednje škole „Kupres“ glazbeno obrazovanje će biti omogućeno djeci iz Kupresa. Vjerujemo da će se područna glazbena škola „DON DOMINIK STOJANOVIĆ“ u budućnosti osamostaliti, a učenici ostvariti visoku razinu glazbenog obrazovanja.

Kupreški radio

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!