srijeda, 25. srpnja 2018.

28. - 29.07.2018. - OBITELJSKI DAN NA KUPRESU

Kupres, 29. srpanj 2018.
Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini


Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini bit će upriličen u nedjelju, 29. srpnja 2018. u župi Svete Obitelji u Kupresu. Ovaj Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini ujedno je priprava za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati 15. i 16. rujna 2018. u Splitu i Solinu pod geslom „Obitelj - izvor života i radosti“.

Program:

Subota, 28. srpnja 2018. 
- u 18 sati - Sveta misa uočnica u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu koju predvodi i pod njom propovijeda predsjednik Vijeće za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki.
- u 19.30 sati - koncert u Javnoj ustanovi za kulturu “Hrvatski dom” u Kupres (zborovi i pjevačke skupine).

Nedjelja, 29. srpnja 2018. 
- u 10 sati - molitva krunice i prigoda za ispovijed u župnoj crkvi u Kupresu;
- u 11 sati - svečano Euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu koje će predvoditi predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj mons. Mate Uzinić, biskup dubrovački.

Dijecezanski biskupi u Bosni i Hercegovini pozvali su sve svećenike, redovnike, redovnice i članove svojih zajednica da od svetkovine sv. Petra i Pavla 29. lipnja 2018., kao pripravu na Obiteljski dan u BiH, zajednički mole „Molitvu Presvetom Trojstvu za obitelj“ kojom su biskupi Biskupske konferencije završili svoju Poslanicu obiteljima upućenu za Nedjelju Presvetog Trojstva, 11. lipnja 2006. 


Molitva Presvetom Trojstvu za obitelj

Slavimo te Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si dostojanstvo obitelji ustanovio na sliku svoga Trojstvenog zajedništva ljubavi. 
Klanjamo ti se, Gospodine Isuse Kriste, Otkupitelju naš, jer si se udostojao roditi u ljudskoj obitelji i jer si svojom žrtvom na križu bračnu ljubav od rane grijeha iscijelio, te bračno i obiteljsko zajedništvo ljubavi i vjernosti učinio sakramentom svoga saveza s Crkvom. 
Hvalimo te, Duše Sveti Tješitelju, koji po sakramentu ženidbe, zajedničkoj molitvi i nedjeljnoj euharistiji, kršćansku obitelj neraskidivo ujedinjuješ i posvećuješ, da može biti svetište života i škola kršćanske ljubavi. 
Ponizno te molimo, Svemogući Bože, da se po uzoru na Svetu Obitelj, u našem kršćanskom domu, ostvari božanski naum o braku i obitelji - da naša obitelj bude istinska zajednica vjere, života i ljubavi. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen!








Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!