četvrtak, 10. svibnja 2018.

Vlada Hercegbosanske županije izdvojila više od 19 tisuća konvertibilnih maraka za Općinu Kupres

Image result for kupres pijavica
Za svaku pohvalu! Hvala Vladi HBŽ i predsjedniku Vlade Ivanu Joziću na izdvojenim sredstvima za sanaciju štete od pijavice koja je prouzročila velike štete na obiteljskim kućama kupreških obitelji.


*************************************
Vlada HBŽ na čelu sa Ivanom Jozićem (HDZ BIH) izdvojila financijska sredstva u iznosu 19.148,84 KM predviđena  kao jednokratna pomoć za sanaciju štete Općini Kupres, nastale zbog posljedica vremenske nepogode – pijavice.

Prilikom usvajanja ove Odluke Vlada se vodila podacima o posljedicama prirodne nepogode od olujnog nevremena – pijavice na dijelu Općine Kupres, koja se dogodila 17. rujna 2017. godine. Pričinjena je veća materijalna šteta na stambenim područjima Kratelj 1, Kratelj 2 i zapadnom dijelu grada, u procijenjenom iznosu od 27.355,48 KM.
Sredstva u iznosu 13.148,84 KM isplatiti će se iz stavke računa za zaštitu od prirodnih i drugih nepogoda Ministarstva financija Hercegbosanske županije, dok je preostalih 6.000,00 KM planirano za isplatu iz Proračuna Vlade Hercegbosanske županije.

Sukladno zakonskoj proceduri, situaciju na terenu razmatrala su nadležna tijela, a Odlukom Vlade predviđeno je podnošenje izvješće od strane Općine Kupres, s potpunom financijskom dokumentacijom o utrošku sredstava, putem Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije u vremenskom razdoblju od 3 mjeseca od stupanja na snagu ove Odluke.



Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!