* Dobrodošli na www.zlosela.com

četvrtak, 10. svibnja 2018.

Vlada Hercegbosanske županije izdvojila više od 19 tisuća konvertibilnih maraka za Općinu Kupres

Image result for kupres pijavica
Za svaku pohvalu! Hvala Vladi HBŽ i predsjedniku Vlade Ivanu Joziću na izdvojenim sredstvima za sanaciju štete od pijavice koja je prouzročila velike štete na obiteljskim kućama kupreških obitelji.


*************************************
Vlada HBŽ na čelu sa Ivanom Jozićem (HDZ BIH) izdvojila financijska sredstva u iznosu 19.148,84 KM predviđena  kao jednokratna pomoć za sanaciju štete Općini Kupres, nastale zbog posljedica vremenske nepogode – pijavice.

Prilikom usvajanja ove Odluke Vlada se vodila podacima o posljedicama prirodne nepogode od olujnog nevremena – pijavice na dijelu Općine Kupres, koja se dogodila 17. rujna 2017. godine. Pričinjena je veća materijalna šteta na stambenim područjima Kratelj 1, Kratelj 2 i zapadnom dijelu grada, u procijenjenom iznosu od 27.355,48 KM.
Sredstva u iznosu 13.148,84 KM isplatiti će se iz stavke računa za zaštitu od prirodnih i drugih nepogoda Ministarstva financija Hercegbosanske županije, dok je preostalih 6.000,00 KM planirano za isplatu iz Proračuna Vlade Hercegbosanske županije.

Sukladno zakonskoj proceduri, situaciju na terenu razmatrala su nadležna tijela, a Odlukom Vlade predviđeno je podnošenje izvješće od strane Općine Kupres, s potpunom financijskom dokumentacijom o utrošku sredstava, putem Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije u vremenskom razdoblju od 3 mjeseca od stupanja na snagu ove Odluke.Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!