nedjelja, 29. travnja 2018.

U Kupresu održan susret predstavnika hrvatskih medija u Bosni i Hercegovini

Hrvatski novinari iz cijele BiH okupili su se danas na Kupresu, gdje su odali počast i zapalili svijeće na spomeniku Robertu Zadri i palim braniteljima iz Vukovara koji su poginuli na Kupresu.







Susret je bio neformalnog karatera, a na Kupres su došli hrvatski novinari, urednici i vlasnici medija iz Žepča, Vareša, Usore, Orašja, Odžaka, Busovače, Kiseljaka, Tomislavgrada, Livna, Kupresa, Ljubuškog, Posušja i Mostara.

Razgovarano je o zaštiti interesa kako hrvatskih novinara, tako i medija koji sadržaj produciraju na hrvatskom jeziku i imaju pro-hrvatsku uređivačku politiku. 

Zaključeno je, između ostaloga, kako je potrebno stvoriti udrugu hrvatskih medija u BiH, koja bi zastupala interese svih hrvatskih medijskih kuća u BiH a podržana je i već postojeća inicijativa o formiranju Društva hrvatskih novinara u BiH.

"Hrvatski mediji u BiH postoje zbog hrvatskoga naroda u ovoj zemlji. Svoje sadržaje proizvodimo na hrvatskom jeziku i to je jedna od naših osnovnih međusobnih poveznica. U tom smislu dijelimo i neke temeljne zajedničke interese koje želimo zajednički i zastupati", jedan je od zaključaka oko kojeg su se usuglasili hrvatski medijski profesionalci u BiH.

K tomu, istaknuta i potreba bolje suradnje među medijima u cilju boljeg pozicioniranja na marketinškom tržištu.

"Susret je održan u kupreškom Hotelu Adria Ski, čijem se ljubaznom osoblju ovom prilikom zahvaljujemo na gostoprimstvu", priopćeno je nakon susreta.






Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!