petak, 23. ožujka 2018.

FOTO - OBJEKTIVOM PO KUPRESU

Kalendarski proljeće je već otpočelo ali na Kupresu još traje prava zima. Pušancija, smetovi i zaleđene prometnice, posljednja dva dana, uzrokovali su velike probleme u prometu na prostoru kupreškog kraja ali i u cijeloj HBŽ. 

Zimske službe imaju pune ruke posla a osim problema u prometu sa mnogobrojnim prometnim nesrećama sa ceste i na cesti, većih problema nema. Redovna izvješća o stanju na cestama pratite na AMS BiH i BIHAMK


23.03.2018.   14:00 sati
U većem dijelu zemlje prometuje se otežano i usporeno zbog ugaženoga snijega i snježnih nanosa.
 
Zbog loših vremenskih uvjeta na dionici R-419 Rakitno - Blidinje obustavljen je promet za sve kategorije vozila.
 
Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik, izdvajamo dionice Jablanica - Mostar, Jajce - Banja Luka, Bihać - B.Krupa, Sarajevo - Foča, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe - Karanovac.
 
Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.
 
Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
__________________________________________ 
Zbog izljevanja rijeke Save, na dionici M-14.1 Gradiška - Dubica (u mjestima Gašnica i Bistrica) promet je potpuno obustavljen.
 
Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u dužini od 1 km preusmjeren u pretjecajnu traku.
 
Zbog radova na M-17 Rajlovac - Stup (na vijaduktu Briješće)  promet je obustavljen i preusmjeren na kružni u ulici Safeta Zajke.
 
Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
 
Zbog odrona na dionici M-14.2 Drvar - Resanovci promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.
 
Zbog oštećenja kolnika na dionici M-4 Prijedor - B.Novi u mjestu Dragotinja promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.
 
Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: 
- M-14.1 Odžak - Vukosavlje.
 
Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.
 
Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom  
dana na:
- M-14.1 Brod - Odžak, Brčko - Bijeljina (naselje Gredice),
- M-19.3 Rogatica - Ustiprača (u mjestu Dub).
 
Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, te od raskrižja ulica maršala Tita i braće Brkića do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica).
______________________________________________ 
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.
_____________________________________________ 
Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04 ove godine na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.
_________________________________________
Pozdrav iz IC AMSBIH-a

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!